u sv.ivan zelina

Na 49. Izložbi vina očekuju vas vrhunska vina, hrana i koncert Zvonka Bogdana

Objavljeno: 23.05.2017. 13:37

Zadnja izmjena: 23.05.2017. 13:39

Grad Sveti Ivan Zelina uvelike se priprema za 49. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske, koja će se održati 2. i 3. lipnja. Kao i svake godine, bit će to izložba najcjenjenijih vina kontinentalne hrvatske, ali i gastronomski te glazbeni događaj koji se ne propušta.

Stotine uzoraka vina pristižu na ocjenjivanje s čitavog kontinenta kako bi ih vrsni enolozi i stručnjaci kušali do Izložbe na kojoj će se nagraditi i izložiti najbolje kapljice. Stručni žiri svoje ocjene daje u nekoliko kategorija, a osim vina, ocjenjivat će se i vizualni identitet proizvoda, pa će se tako u jednoj kategoriji dodijeliti nagrada s obzirom na najdojmljiviju estetsku cjelinu sastavljenu od boce, etikete, ukrasne kapice, ali i kvalitete predstavljenih informacija o vinu na etiketi.

Drugoga dana Izložbe na scenu stupaju domaće gastro snage, a posebno vrijedi spomenuti poznatog hrvatskog chefa Tomislava Špičeka koji će uz asistenciju popularnog Maria Valentića kao sinonima zdrave prehrane i tjelovježbe, pripremati hranu za posjetitelje Izložbe. Hrana će se dijeliti posjetiteljima uz preporuku sorti vina Izložbe.

- „Oba dana manifestacije u Svetom Ivanu Zelini program će voditi naša poznata voditeljica i Miss Universe Jelena Glišić. Prvoga dana će sve okupljene zabavljati Zvonko Bogdan, a drugi dan tu je bend Kužiš stari moj“- najavila je Marinka Zubčić, direktorica TZ Zelina 

 

Komentari