zabavni sport

Ove se subote zabavite na 33. Seoskim igrama starih sportova u Salinovcu - podsjećamo kako to obično izgleda

Objavljeno: 01.08.2017. 18:44

Zadnja izmjena: 01.08.2017. 18:44

Prva subota u kolovozu rezervirana je za već 33. izdanje Seoskih igara u Salinovcu - i za sve ljubitelje zabave i sporta ovo je odlična prilika da cijeli dan provedu u druženju, promatranju natjecanja i navijanju.

Igre će započeti u 9 sati na igralištu kod nove osnovne škole, a kao i obično na programu su tradicionalne igre koje Društvo za športsku rekreaciju Salinovec želi sačuvati od zaborava. Bit će tu, dakle, skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce.

U ovim sportovima koje teško da ćete vidjeti na nekoj olimpijadi sudjelovat će brojne ekipe iz našeg kraja, ali i iz Brodsko-posavske te Koprivničko-križevačke županije. Uglavnom, zajamčena je cjelodnevna zabava za sve koji dođu, bilo da sudjeluju ili samo promatraju i vatreno navijaju. Ove slike svakako su dobar podsjetnik koliko sve to može biti istinski zabavno i atraktivno.

Komentari