trofej grada varaždina

Plesna rapsodija u Varaždinu-uživajte u natjecanju u latinoameričkim i standardnim plesovima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.09.2017. 09:17

Zadnja izmjena: 26.09.2017. 09:19

Tradicionalni sportsko plesni spektakl održat će se iduće subote, 7. listopada s početkom u 19 sati, u kultnoj varaždinskoj dvorani Graberje. Ovogodišnji Trofej Grada Varaždina, kao i posljednjih godina, zajednički organiziraju dva varaždinska kluba - Plesni klub Takt i Sportski plesni klub Valcer – te Hrvatski sportski plesni savez, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Na ovogodišnjem turniru očekuje se preko 200 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja, a natjecanje će se odvijati u tri starosne kategorije - djeca, mladež, odrasli – a uživat će se u prezentaciji najboljih plesnih parova u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Nakon kvalifikacijskih natjecanja koja će se toga dana, 7. listopada, odvijati još od prijepodnevnih sati, vrhunac večeri bit će program s početkom u 19 sati. Tad će se, nakon ceremonije svečanog otvorenja (defilea svih parova i pozdravnih govora organizatora i gostiju), održati finalna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana, kao i show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te ostalih gostiju.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine. Cijena ulaznice za publiku iznosi 40,00 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Komentari