kreativno središte Špancirfesta

Projekt Kreativnica u Uskoj ulici okupit će najbolje mlade hrvatske dizajnere

Objavljeno: 04.08.2016. 18:43

Uska ulica, u deset festivalskih dana postaje pravo kreativno središte Varaždina, a njena uloga na Špancirfestu je od početka nezamnjeniva. Mjesto je to, već tradicionalno rezervirano za umjetnike i kreativce, a tako će biti i ove godine.

U sklopu projekta Kreativnica u srpnju je bio organiziran natječaj, na koji su se mogli prijaviti svi kreativci. Ukupno su se za Kreativnicu prijavile 33 osobe, a njih 20 odabrano je za sudjelovanje. Radi se uistinu o nekima od najboljih mladih hrvatskih dizajnera.

Kroz Kreativnicu se želi predstaviti najbolje od različitih domena hrvatskog dizajna te posebno valorizirati kvalitetu, promišljanje, originalnost i inovativnost predstavljenih projekata ili proizvoda.

- Jedan od ciljeva Kreativnice je živa razmjena ideja i mišljenja između posjetitelja i izlagača kroz prezentaciju njihova načina rada, radionice i slične aktivnosti koje će se odvijati na lokaciji ovih 10 dana – objasnile su Maja Patafta i Ana Bacinger, koordinatorice projekta Kreativnica.

Jedan od projekata koje će posjetitelji Kreativnice moći posjetiti je i Plakatiranje – višegodišnji projekt portala Vizkultura.hr u kojem domaći i regionalni dizajneri, umjetnici, ilustratori i ostali autori s područja suvremenih vizualnih umjetnosti svaki tjedan rade plakate aktualne društveno-kulturno- umjetničke tematike. 

Tijekom Špancira će tako biti izloženo svih 145 plakata, i to od 19. do 25. kolovoza u Galerijskom centru Varaždin, u Uskoj ulici, dok će u periodu od 26. do 28. kolovoza cijela kolekcija biti postavljena na prodajno- izložbenom mjestu na samoj ulici.

Komentari