neumrli junaci

U čast oca Gruntovčana ovoga petka u Ludbreg dolaze osobno Dudek i Regica!

Objavljeno: 03.07.2017. 15:10

Zadnja izmjena: 03.07.2017. 16:19

Foto: Arhiva/ Youtube screenshot

Ovogodišnja Kešnerijada u Ludbregu posvećena je Gruntovčanima - napokon, Mladen Kerstner (1928-1991) po kojemu je i nazvana ludbreška gradska knjižnica autor je Mejaša i Gruntovčana.

Stoga će se u čast neumrlih junaka knjige i TV serije prvo u četvrtak otvoriti izložba skulptura grupe autora, kojoj će nazočiti i Mladen Kerstner mlađi, uz tamburaše KUD-a "Anka Ošpuh" i vokalnu skupinu Pajdašice.

Dudek i Regica opet zajedno

A potom u petak u dvorcu Batthyany s početkom od 19 sati slijedi program pod nazivom "Mladen Kerstner - otac Gruntovčana". U čast ludbreškog velikana književnosti ovaj će program svojim prisustvom uveličati glumci Martin Sagner i Smiljka Bencet. Bez obzira na svoje bogate karijere - njih dvoje i dalje će u pamćenju svih TV gledatelja ostati zapamćeni po svojim ulogama Dudeka i Regice.

Uz Dudeka i Regicu te posebne večeri nastupit će i zbor Kapela Paulina Warasdin, sopranistica Vesna Kušćer Čisar te tamburaši KUD-a Juraj Lončarić iz obližnje Hrženice. Kajkavski dani u Ludbregu završavaju u subotu 8. srpnja kad je na redu manifestacija dječjeg kajkavskog stvaralaštva. Na kraju je prikladno citirati i izreku velikog  Kerstnera koja dobro rezimira njegovu osobnu filozofiju života - kao i onu izraženu u Gruntovčanima: "Meni je mileše gladen sedeti pod svojom hruškom, nek se bogactvo sveta imeti".

Komentari