organizira zaklada ''ana rukavina''

Upišite se u registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pomognite oboljelom Nikoli Pokrivaču

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2017. 15:22

Zadnja izmjena: 07.06.2017. 15:27

U petak će se u suradnji s Nogometnim klubom Varaždin u Varaždinu te Općinom Sveti Martin na Muri u Svetom Martinu na Muri održati dvije akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ove akcije upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira potaknuta teškom životnom pričom našeg bivšeg nogometnog reprezentativca Nikole Pokrivača oboljelog od Hodgkinovog limfoma kojemu je za liječenje potrebna transplantacija koštane srži, ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta u potrazi za podudarnim darivateljem.

Akcija u Varaždinu održat će se na gradskom stadionu NK Varaždina (Zagrebačka 94) od 10 do 12, a u Nikolinom rodnom Svetom Martinu na Muri od 15,30 do 17,30 u kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri (Trg Svetog Martina 7).

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

 

Komentari