humanitarni karakter

Varaždinski Lions klub u subotu priprema tradicionalnu 'Bažulijadu'

Objavljeno: 17.04.2017. 15:04

Zadnja izmjena: 17.04.2017. 15:42

Na prostoru ispred Hotela Varaždin, u 10 sati će se održati tradicionalna 'Bažulijada' u organizaciji Lions kluba Varaždin. Desetak ekipa će se tako natjecati u pripremanju starog pučkog jela našeg kraja – variva od graha koje se često na ovom području naziva i bažulom.

Priprema ovog ukusnog variva će biti humanitarnog karaktera s plemenitim ciljem, a to je prikupljanje sredstava kako bi se prvenstveno pomoglo slijepim i slabovidnim osobama. Stoga će se sredstva prikupljena ovogodišnjom Bažulijadom utrošiti za nabavku nužne opreme Očnom odjelu varaždinske Opće bolnice.

 Samo natjecanje će se održati na prostoru ispred Hotela Varaždin u Varaždinu, a odvijat će se prema određenim pravilima. Jelo koje će pripremiti ekipe poslužit će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions kluba.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje će oslikati eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, kruh, kolač i naravno najbolji slogan za bažul, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

 

 

Komentari