sponzorirani članak

EU projekt ”Razvoj obrazovnih programa za građevinska zanimanja u području energetski učinkovite gradnje”

Objavljeno: 26.08.2016. 08:13

Zadnja izmjena: 26.08.2016. 08:18

EU projekt pod nazivom ”Razvoj obrazovnih programa za građevinska zanimanja u području energetski učinkovite gradnje” provode Mješovita industrijsko-obrtnička škola (MIOŠ) iz Karlovca te projektni partneri: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola (GPRŠ) iz Varaždina, Karlovačka županija (KŽ) i Varaždinska županija (VŽ).

Ciljna skupina su 24 nezaposlena građevinska radnika iz Karlovačke i Varaždinske županije koji će završiti nove programe usavršavanja u području energetski učinkovite gradnje te 11 nastavnika iz MIOŠ-a i GPRŠ-a koji završiti stručna usavršavanja u područjima andragoških vještina i energetski učinkovite gradnje.

Krajnji korisnici će biti nezaposleni građevinski radnici u Karlovačkoj i Varaždinskoj županiji koji će moći unaprijediti vlastite vještine kroz nove razvijene programe obrazovanja odraslih, MIOŠ i GPRŠ koji će poboljšati vlastite kapacitete za izvođenje programa obrazovanja odraslih te Karlovačka i Varaždinska županija koje će uspostaviti partnerstva s dionicima u razvoju obrazovanja odraslih.

Ukupna vrijednost projekta je 791.066,10 kn, a bespovratna potpora iznosi 751.512,80 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Implementacija projekta započela je 30.11.2015. i trajat će 12 mjeseci.

U sklopu projekta počeli su upisi za programe usavršavanja:

  • Fasader na izvođenju radova u području energetski učinkovite gradnje
  • Tehničar u području energetski učinkovite gradnje

MIOŠ Karlovac i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin besplatno će educirati prvu grupu polaznika, a ciljna skupina su nezaposleni građevinski radnici u Karlovačkoj i Varaždinskoj županiji.

Upisi će trajati do 12. rujna, a nastava počinje 19. rujna 2016.

Više informacija možete pronaći na: www.gradimzeleno.eu

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Mješovito industrijsko-obrtničke škole.

Komentari