Prosječnost je najveća mana

U Varaždinu otvorena 3 radna mjesta koja nisu za svakoga, a nudi se plaća do 7.500 kuna

Objavljeno: 12.04.2016. 18:18

Zadnja izmjena: 12.04.2016. 20:50

Foto: ilustracija

Tvrtka Conceptus Publica d.o.o., izdavač portala eVaraždin.hr i jedna od osam članica varaždinske Fine'sa Grupe, nakon dokapitalizacije i restrukturiranja u 2015. godini, čime su stvorene pretpostavke za ostvareni rast čitanosti i prihoda u razdoblju od samo godinu dana, u svrhu daljnjeg i dugoročnog plana razvoja raspisuje natječaj za tri radna mjesta.

1. Izvršni urednik/ica 

Na dnevnoj razini vodi brigu o ažurnosti portala u skladu s propisanim učincima,  uređivačkom politikom i koncepcijom portala. Rubrike uređuje dijelom samostalno a dijelom u koordinaciji s urednicima rubrika i prema smjernicama glavnog urednika. Podrazumijeva se iznimna razina poznavanja aktualnog društveno-političkog konteksta i njegovih ključnih aktera, a naročito temeljnih čimbenika društvenih antagonizama. Očekuje se sposobnost kauzalnog povezivanja aktualne društvene zbilje i njezinih ključnih aktera s lokalnim i nacionalnim društveno-povijesnim naslijeđem u kontekstu globalnih zbivanja i njihovih manifestacija na popularnu (masovnu) kulturu. Profesionalno novinarsko iskustvo nije uvjet, štoviše – predstavlja prednost, međutim očekuje se iznimna razina i prokušanost vlastite pismenosti, kao i dobre organizacijske sposobnosti. Preduvjet je visoka motiviranost, volja za rad vikendom i blagdanima, te okvirni plan upravljanja osobnom karijerom.

2. Urednik/ica rubrika politika, javne politike i gospodarstvo

Na dnevnoj razini vodi brigu o ažurnosti zaduženih rubrika portala u skladu s propisanim učincima, uređivačkom politikom i koncepcijom portala. Rubrike uređuje samostalno, ali prema smjernicama glavnog urednika. Već na teoretskoj razini podrazumijeva se razlikovanje politike u makijavelističkom smislu, od principijelnih pogleda karakterističkih za klasično i srednjovjekovno doba, kao i genealogije demokratskog sustava vladavine. Očekuje se sposobost primjene teoretskog znanja u smislu determinacije političkih procesa i njegovih ključnih aktera na lokalnoj razini, uz analitičku sposobnost komparacije s javnim politikama i gospodarstvom jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji. Profesionalno novinarsko iskustvo nije uvjet, štoviše – predstavlja prednost, međutim očekuje se iznimna razina i prokušanost vlastite pismenosti, te bogat i intenzivan društveni život. Kao i kod prethodnog radnog mjesta, preduvjet je visoka motiviranost, volja za rad vikendom i blagdanima, te okvirni plan upravljanja osobnom karijerom.

3. Fotoreporter/ka i video producent/ica

Na dnevnoj razini, ali i vikendom i blagdanima, fotografski izvještava sa svih događaja na koje ga upućuje uredništvo, u skladu s propisanim učincima,  uređivačkom politikom i koncepcijom portala, te prema smjernicama glavnog urednika. Nužno je poznavanje ključnih aktera na lokalnoj društveno-političkoj sceni, kao i sposobnost zapažanja detalja. Podrazumijeva se potpuna ovladanost foto i video tehnologijom te pripadajućim programskim alatima. Očekuju se saznanja o najnovijim tehnološkim trendovima te osnovama filmske dramaturgije, režije i produkcije. Profesionalno iskustvo nije na odmet, a preduvjet je kao i kod prethodna dva radna mjesta visokamotiviranost i okvirni plan upravljanja vlastitom karijerom.

Pošalji!

Natječaj je otvoren do 1. svibnja u 00.00 sati, a na e-mail adresu [email protected] potrebno je poslati isključivo sljedeće: životopis u Europapass formi i motivacijsko pismo u kojem je potrebno izložiti okvirni plan upravljanja vlastitom karijerom. Za radno mjesto 1 i 2 potrebno je priložiti pet vlastitih tekstova prema vlastitom izboru, a za radno mjesto 3 potrebno je priložiti pet fotografija prema vlastitom izboru i link na vlastiti video prilog bilo koje forme.

Očekuj!

Poziv na usmeni razgovor ako si zadovoljio/la očekivanja i preduvjete iz opisa radnih mjesta, na kojem će biti riječi o aktualnim društveno-političkim zbivanjima i tvojem planu upravljanja osobnom karijerom. Kandidati koji zadovolje ovu fazu idu u drugi krug natječaja, u kojem izvršavaju po dva zadatka, svaki iz nadležnosti svojeg radnog mjesta. Treća faza je da ćemo te zaposliti kao honorarnog suradnika na rok od mjesec dana, a onda možda i na određeno vrijeme. Međutim, isključivo vlastitom motiviranošću i predanošću možeš na neodređeno vrijeme postati dijelom tima najutjecajnijeg medija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, s plaćom do 7.500 kuna.

Zaboravi!

Klasične zamolbe za posao i prosječne težnje u karijeri NEĆEMO UZETI U OBZIR! Podrazumijeva se visoka stručna sprema, međutim "diploma u ruci" nije isključivi uvjet. Nismo državna služba, a svi znamo kako tamo stvari stoje...Za radno mjesto 1 i 2 poželjan je studij humanističkog, društvenog ili ekonomskog usmjerenja.

 

Ljude ne možemo ničemu poučiti;
možemo im samo pomoći da to okriju u sebi.

Galileo Galilei

Komentari