sponzorirani članak

NCLC Varaždin Millennium skupljanjem donacija pomaže djeci oboljeloj od dijabetesa

Objavljeno: 16.08.2016. 09:25

Zadnja izmjena: 16.08.2016. 09:26

Lions klub NCLC Varaždin Millennium se, tradicionalno, i ove godine uključio u Špancirfest. Sudjelovanje kluba je uvijek bilo humanitarnog karaktera a sva prikupljena sredstva su se prosljeđivala potrebitima.

U kućici Kluba moći će se pronaći razni ručno izrađeni proizvodi (figurice, drvene slike i slično), a koje izrađuju marljive ručice polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, štićenici Zajednice Cenacolo i mnogi drugi.

Sredstva prikupljena donacijama na Špancirfestu će i ove godine biti namijenjena za odlazak djece oboljele od dijabetesa u edukativne kampove Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. S obzirom da ova lijepa suradnja Kluba i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin traje već niz godina na veliko zadovoljstvo djece koja se bore sa šećernom bolešću, pozivamo sve špancirere da nas i ove godine posjete i svojim donacijama podrže u nastojanju da olakšamo život djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti.

U znak zahvale, stručno osoblje Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin svaki dan će u kućici Kluba od 10- 13 sati vršiti besplatno mjerenje razine šećera u krvi, uz davanje raznih savjeta i informacija o samoj šećernoj bolesti/dijabetesu poznatijem kao „tihi ubojica“ budući da čak 40 % populacije ni ne zna da boluje od dijabetesa.

Radno vrijeme kućice:

ponedjeljak – petak: 10,00-13,00 i 17,00-22,00 

subota – nedjelja: 10,00-23,00

 

Komentari