Sponzorirani članak

Novi moderni studentski kampus u Varaždinu do akademske godine 2017./18.

Objavljeno: 10.03.2016. 12:59

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 13:11

Foto: Siniša Sović/ Foto agencija Sjever

Do akademske godine 2017./18. u Varaždinu će osvanuti novi studentski kampus. Naime, riječ je o dogradnji postojećeg objekta s istočne strane, a novi dom imat će i podzemnu garažu.

Naime, 2012. godine odlukom Gradskog vijeća zemljište s građevinama darovano je Studentskom centru Varaždin. Dvije godine kasnije izgrađen je novi studentski restoran, a projektiran je novi dom. Za to je dodijeljeno 678.750 kuna iz Fonda za tehničku pomoć Ministarstva obrazovanja znanosti i sporta. Prošle godine dobivena je građevinska dozvola za dom izvršena prijava na Poziv za EU sredstva i raspisana javna nabava za građevinsko-obrtničke radove te stručni nadzor.

 

Novac iz fondova EU

Ove godine donesena je Odluka o dodjeli sredstava u iznosu od 141.590.368,42 kuna te odluke o odabiru izvođača radova i nadzora, javna nabava za voditelja projekta i odluka o odabiru, početak radova i javna nabava za opremanje doma. Taj novac namaknut je iz fondova Europske unije.

S akademskom godinom 2017/18. predviđen je dovršetak objekta, tehnički pregled i puštanje u rad.

- Moje je bilo da odradim svoj posao. Ovo je pasivna zgrada s primjenom svih suvremenih tehnologija - rekao je ravnatelj Studentskog centra Varaždin, Nenad Milijaš koji je ponosan na projekt.

- Nadam se da ćemo uskoro započeti s gradnjom. Ovo je maksimalni iznos za projekt i napravili smo dobar posao. Daj bože što više takvih poslova jer ovo je primjer da se može- dodao je Milijaš.

Nova radna mjesta

S izgradnjom studentskog kampusa otvorit će se novih 11 radnih mjesta.

Dom će biti površine 18.099 kvadrata, a riječ je o modernom kampusu.

Novi dom s dogradnjom s istočne strane imat će 600 kreveta i 243 soba. Imat će podzemnu garažu i skladište za bicikle. Previđenu je tako da u podzemnu garažu strane 118 vozila, a na vanjski parking 167. U garaži u prizemlju stat će čak 340 bicikala.

Novi studentski dom imat će i ambulantu, praonicu i sušionicu rublja rublja, šest učionica, šest dnevnih boravaka i šest čajnih kuhinja.

- Velik je ovo dan za grad Varaždina. Dom koji je u energetskom razredu A plus. Primjer je ovo kako se ogromnom energijom i požrtvovnošću radi na projektima. Grad Varaždin ovim postaje sveučilišni grad - zaključio je gradonačelnik Habuš.

Atmosferu s predstavljanja projekta pogledajte u fotogaleriji.

Komentari