sponzorirano

Bili smo na premijeri Pepeljuge, evo kakav vas bajkoviti spektakl očekuje 23. ožujka u Varaždinu

Objavljeno: 28.02.2017. 13:34

Zadnja izmjena: 28.02.2017. 13:37

'Bajka za sve uzraste' – rečenica je kojom se dugoočekivani mjuzikl Pepeljuga povezuje sa svojom publikom, a da je ustinu tako uvjerili smo se na premijeri u zagrebačkoj dvorani Doma sportova koja je uistinu okupila sve generacije.

Mala dvorana Doma sportova je bila podijeljena velikom pozornicom na kojoj se održavao mjuzikl, a prostor ispred pozornice je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, sve do zadnjeg reda tribina.

Bilo je tu mališana, nekih čak i maskiranih u male pepeljuge, bilo je tinejdžera, naravno i roditelja, ali i djedova i baka koji su se i prisjetili svog djetinjstva, budući da je popularna Pepeljuga bezvremenska bajka.

U pozadini pozornice se nalazio veliki video zid na kojem su se u kontinuitetu izmjenjivale različite veličanstvene projekcije koje su pratile Pepeljuginu priču, a nama predstavile svijet bajki.

U ovaj proslavljeni mjuzikl s Broadwaya nas uvodi dobra vila, koja je pomalo nespretna, ali dobrog srca, te će se uz njezinu malu pomoć Pepeljugina životna priča promijeniti iz korijena. Publici se predstavila na njihaljci u ružičastom kostimu, ukrašenim blještavilom i tako je priča o Pepeljugi mogla početi.

Vječna priča o ljubavi

Glavna uloga Pepeljuge pripala je mladoj Kim Verson koju krasi nevjerojatan glas, dok je lik princa Christophera utjelovio Bojan Jambrošić. Glavni glumci su već otprije poznati široj javnosti po svojem pjevanju, što su sada samo upotpunili s plesom i tako dokazali kako kriju brojne talente.

Tu je i neponovljiva Mia Begović koja je savršeno utjelovila lik zločeste maćehe, kao i njezine dvije nestašne kćeri koje Pepeljugi zagorčavaju život.

Njihovi nastupi, ali i međusobni odnosi su prožeti komičnim dijalozima, dosjetljivim upadicama, ali i nespretnošću koja je svako malo nasmijala publiku, sve od onih najmlađih, pa do najstarijih.

Kada Kraljev namjesnik objavi kako 'Princ priređuje bal' znamo da dolazimo do krucijalnog dijela, trenutka kada se upoznaju Pepeljuga i Princa, a čitavi dvor se užurbano pripremao za bal.

Pepeljuga je, kao i u priči, dobila pravu kočiju od bundeve, a bijeli konji su bili zaduženi da je odvedu na bal. Svaka promjena scene, zahtijevala je i promjenu cjelokupne bogate scenografije što je bilo savršeno sinkronizirano, te publika često nije niti primijetila te velike prijelaze.

Budući da je u publici bilo podosta mališana, mjuzikl je u ovom dijelu imao malu pauzu, što je itekako dobro poslužilo da najmlađi posjetitelji mogu malo protegnuti noge i pripremiti se za drugi, uzbudljivi dio.

Izgubljena cipela

Bal je počeo, nizale su se plesne i glazbene točke, a sve je bilo popraćeno veličanstvenim kostimima i scenografijom, kao i video produkcijom koja uz profesionalne nastupe glumaca savršeno zaokružuje cijelu priču.

Na vrhuncu bala, Pepeljuga i Princ se upoznaju, a glavni glumci su to izveli na jedan iskren i simpatičan način da na trenutak uistinu povjerujete kako se nalazite usred prekrasne ljubavne priče.

Pepeljuga je cipelu izgubila, te je cijeli dvor krenuo u potragu, a zla maćeha je svim silama nastojala da baš njezine kćeri budu odabrane za prinčevu suprugu.

Tada im mudro savjetuje 'Pametna nevjesta mane svoje krije, dok god je netko oženio nije', čime je i nasmijala publiku.

Vjerujemo kako rasplet ove dugoočekivane bajke i sami naslućujete, no malo će vas i iznenaditi te vas svejedno pozivamo,da se već 23. ožujka u varaždinskoj Areni s početkom u 19 sati prepustite Pepeljuginoj priči i unesete malo čarolije u svoju svakodnevnicu.

 

 

Komentari