UPISI 2017/2018

PROMO Upisi u Srednju Školu Ludbreg

Objavljeno: 22.05.2017. 12:27

Zadnja izmjena: 22.05.2017. 12:27

Srednja škola Ludbreg u školskoj godini 2017./2018. upisuje sljedeće smjerove :

- Opća gimnazija (4 godine)

- CNC operater / ka (3 godine)

- Strojobravar, tokar, pekar - JMO ( 3 godine)

- Pomoćni kuhar / slastičar- TES ( 3 godine)

- Pomoćni vrtlar- TES (3 godine)

 

OPĆA GIMNAZIJA

Tijekom obrazovanja učenici će steći opća znanja i vještine iz općeobrazovnih nastavnih predmeta te se osposobiti za logičko i stvaralačko mišljenje i samostalno učenje. U programu opće gimnazije podjednako su zastupljeni prirodoslovni, matematički i jezični sadržaji. Gimnazija ne daje zanimanje nego srednju školsku spremu i njezin osnovni zadatak je priprema učenika za nastavak školovanja. Obrazovanjem u gimnazijskim programima stječu se široka opća znanja i niz vještina.

STROJOBRAVAR, TOKAR, PEKAR (JMO)

Strojobravari i tokari školuju se za samostalan rad na najmodernijim tokarskim strojevima i upravljanje CNC strojevima. Učenicima je omogućen rad s najmodernijim CAD/CAM tehnologijama, praksa u školskoj radionici te praktična nastava kod licenciranog obrtnika. Strojobravar i tokar sastavljaju nove strojeve i uređaje te održavaju postojeće; izrađuje pojedine elemente stroja, ustanovljava kvarove i obavlja manje popravke. Nakon završene srednje škole i dvije godine radnog iskustva u struci može se pristupiti polaganju majstorskog ispita, steći zvanje majstor strojobravar ili tokar i otvoriti vlastiti obrt.

Pekarski posao je da mješanjem glavnih sastojaka kruha i peciva dobi tijesto koje zatim oblikuje na potrebnu veličinu te ga stavi na pečenje. Nakon završetka srednje škole, učeniku se pruža mogućnost rada u svim objektima prehrambene proizvodnje te mogućnost otvaranja samostalnog pekarskog objekta.

CNC OPERATER/KA

Tijekom trogodišnjeg školovanja učenici stječu vještine i kompetencije za samostalno upravljanje CNC strojevima. U praktičnom radu kod poslodavaca naučena se teorija primjenjuje u praksi u procesu strojne obrade i održavanja i proizvodnje strojnih dijelova i uređaja. Učenike se osposobljuje za rukovanje klasničnim alatnim strojevima i numerički upravljanim strojevima u proizvodnji dijelova strojeva i uređaja. Također, učenici stječu vještine čitanja tehničkih crteža i izradu rada prema tehničko-tehnološkoj dokumentaciji, crtanje jednostavnijih tehničkih crteža i skica, vladanje programima za crtanje na računalu ( AutoCAD, Catia, SolidEge) i drugo...

TES ( pomoćni kuhar/slastičar, pomoćni vrtlar)

Pomoćni kuhari i slastičari su dio osoblja ugostiteljske kuhinje  te najaktivniji u poslovima pripreme namirnica, skladištenju, mehaničkoj obradi namirnica i drugo. Nakon završetka školovanja, postoji mogućnost zapošljavanja u svakom objektu koji je opremljen kuhinjskim blokom.

Pomoćni vrtlar radi jednostavnije poslove u uzgoju povrća, voća, svijeća i ukrasnog zelenila. To između ostalog obuhvaća obradu tla, sjetvu, sadnju, zalijevanje, gnojidbu, održavanje voćaka i vinove loze, održavanje i zaštita cvijeća i drugo. Nakon školovanja, postoji mogućnost zapošljavanja u svakom poduzeću koje se bavi vrtlarijom, voćarstvom, plastenicima i staklenicima. 

 

ZAŠTO UPISATI SREDNJU ŠKOLU LUDBREG?

Moderno opremljene učionice za nastavu i rad s računalima, kvalitetna nastava uz stručno usavršavanje nastavnika,uključivanje poslodavaca u izvođenje stručne nastave, e-learning ( učenje uz pomoć interneta i računala),  osiguran prijevoz učenika, više vremena za izvannastavne i fakultativne aktivnosti, moderno opremljena praktična radionica, izvođenje praktične nastave kod licenciranih obrtnika, pedagoška služba za pomoć učenicima i roditeljima te sudjelovanje u EU projektima mobilnosti. 

 

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Svatko će naći nešto što ga zanima. U ponudi aktivnosti su robotika, 3D tehnologije, španjolski, poljski i ruski jezik, debatni klub ''Ludens'', dramska skupina ''Falačec'', pjevački zbor, ŠS klub ''Centrum mundi'' i volonterski klub.

 

 

 

 

 

Komentari