1.ŽNL: Cestički Polet pobjedom u derbiju protiv Čeva pobjegao pratiteljima

Objavljeno: 15.03.2015. 19:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikolina Tomašković

Polet i Čevo u Cestici odigrali su derbi 17. kola Prve županijske lige, a slavili su Cestičani 3:1.

Poveli su nogometaši iz Cestice već u 2. minuti preko Marka Vidrača koji je nabačenu loptu spremio u mrežu gostiju. U nastavku su Podevčevci izjednačili, a za 1:1 zabio je Matija Migles koji je s 30 metara pogodio pod gredu domaćina.

Do kraja prvog dijela mreže su mirovale pa se rezultatom 1:1 otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme domaći nogometaši krenuli su rezolutnije te nekoliko puta opasno zaprijeti, no nisu bili precizni.

U 58. minuti uspjeli su povesti preko Tomislava Kunšteka koji je nakon pogreške gostujuće obrane s pet metara zabio za 2:1.

U nastavku su se podevčevski nogometaši trgnuli i krenuli po izjednačenje. Njihovi napadi nisu urodili plodom pa su pred sam finiš bili sve nervozniji. To je pokazao Martin Slunjski koji je izvrijeđao domaćeg nogometaša, a sudac Jelić ga je prije vremena poslao na tuširanje, pokazavši mu crveni karton.

U posljednjoj minuti susreta domaći nogometaši su potvrdili pobjedu. Zabio je Antonio Vrček s dvadesetak metara za konačno slavlje.

- Čevo je dobra i opasna ekipa, no mislim da je ovo realan rezultat. Odmakli smo pratiteljima, no moramo nastaviti s radom i dalje držati vodeću poziciju - rekao je Vladimir Bartolić, trener Poleta iz Cestice.

Trener gostiju, Josip Gavranović ističe da bez obzira na prednost Cestičana, prvenstvo nije ni blizu gotovo.

- Još ima mnogo do kraja, no prvenstvo se dobiva pobjedama u "malim" utakmicama, a ne u derbijima - rekao je Gavranović.

U ostalim susretima 17. kola, Varaždin ŠN je pobijedila Slogu 1:0, Varteks je bio bolji od Podravca 3:1, Obreš je svladao Lepoglavu 2:1, a istim rezultatom završio je susret Bednje i Dinama u korist Beletinčana.

Nedeljanec i Mladost iz Šemovca odigrali su 2:2, a u subotu su do pobjeda stigli Rudar 47 i Dubravka. Ladinjšćani su bili bolji od Poleta u Tuhovcu 3:0, dok momčad iz Turčina pobijedila 7:1 Srakare.

U sljedećem kolu vodeći Polet iz Cestice gostuje kod Varteksa, drugoplasirani Varaždin ŠN ugošćuje Sračinec, dok trećeplasirano Čevo dočekuje Nedeljanec.

Komentari