Argentinci platili ceh, Kauboji konačno u pravom izdanju

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 23.01.2011. 09:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

U prvoj utakmici drugog kruga SP-a u Švedskoj hrvatski rukometaši pobijedili su Argentinu 36:18.

Hrvatski rukometaši drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj otvorili su uvjerljivom 36:18 (19:6) pobjedom protiv Argentine. Svjesni važnosti bodova u utrci za polufinalom naši su zaigrali maksimalno ozbiljno i odličnom igrom svladali su suparnika kojega pamte po porazu iz Portugala otprije osam godina.

Obrane za lake golove

Osobito u prvom poluvremenu velika se pozornost posvećivala igri u obrani pa je samo šest lopti završilo u našoj mreži. U nastavku se nije igralo toliko čvrsto pa su gaučosi došli u napadu malo do daha. Pucački su zadaću odlično odradili Denis Buntić, Vedran Zrnić i Blaženko Lacković.

U Lundu je naše, u maloj dvorani koja prima tri tisuće gledatelja, dočekalo tek oko tisuću ljudi. Polovicu su činili naši navijači pa potpora nije izostala. Naši su po prvi puta na ovom SP-u, osim u dvoboju s nejakom Australijom, odlično otvorili dvoboj. Argentina im se suprotstavila dubokom obranom, mijenjala sustave 3-2-1, 3-3 i 4-2, ali naš izbornik Slavko Goluža i njegovi suradnici u stručnom stožeru očito su pomno proučili način njihove igre. Duboka obrana suparnika ostavila je prostora našim igračima, koji su u početnim akcijama prolazili na liniju od šest metara i izbliza bušili argentinskog vratara Schulza. Čak i kad su naši imali igrača manje znali su kako do pogotka: triput igrač manje u prvih 30 minuta i tri gola u mreži Argentinaca. Odlično se igralo u obrani, agresivnošću se tjeralo Argentince u pogreške i nerezonske šuteve pa je bilo i lakih pogodaka iz kontri i polukontri. Pucački je osobito bio raspoložen Buntić koji je postigao čak pet do 13. minute.

‘Gauči’ otjerani u greške

Do 13. minute i Mirko Alilović je skupio četiri obrane, isto toliko koliko su naši vratari skupili u čitavom dvoboju s Dancima. Dobar Alilovićev početak bio je vrlo važan, jer donio je samopuzdanje i našem vrataru i cijeloj momčadi.

Hrvatska je držala gas cijelo poluvrijeme, na odmor se otišlo s 19:6, s velikom prednošću od čak 13 pogodaka. U tom razdoblju Argentina je natjerana na čak 14 pogrešaka u igri i 14 promašaja, a istodobno naši su rukometaši promašili samo pet puta i pet puta pogriješili.


Agencija VLM

Foto: Ante Čizmić / CROPIX


Komentari