Balić: Teško je igrati protiv ovakve divlje obrane

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 17.01.2011. 11:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Rukometaši Hrvatske upisali su i drugu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj. U deset kilometara od Malmöa udaljem Lundu, ovaj puta pred brojnim hrvatskim navijačima, izabranici Slavka Goluže pobijedili su Alžir sa 26:15 (11:11).

- Ne razumijem što se događa s nama u prvom poluvremenu. Imali smo 7:4, a onda smo dopustili Alžircima da naprave seriju od 7:1. U tom razdoblju igre lopte su nam ispadale iz ruku. Ma, teško je igrati protiv te divlje 3-3 obrane -komentirao je Ivano Balić.

Vuković umjesto Buntića

A pored te obrane Ivano je za Alžirce bio poput formule 1.

- Pobjegao im je najmanje deset puta. Čim bi se ukazala mala rupa u toj obrani on je projurio poput brzog vlaka - rekao je Drago Vuković, koji je kao dešnjak počeo na desnoj strani našeg napada jer je izbornik procijenio da se Buntić ne bi snašao protiv duboke obrane.

U drugom poluvremenu bila je neka druga priča.

- Primili smo samo četiri pogotka. Svaka čast obrani koja je bila sjajna. Njihovi vanjski pucači uopće nisu dolazili u priliku da šutiraju tako da je Mirko Alilović veći dio drugog poluvremena bio bez posla - zaključio je Balić.

Lijepo je bilo vidjeti na klupi Duvnjaka i Kopljara.

- Njihovi bolovi su nestali i vjerujem da ću ih danas protiv Australije koristiti da malo osjete parket jer nas brzo čekaju ključne utakmice u skupini sa Srbijom i Danskom. U pripremnom razdoblju nismo imali puno utakmica tako da sam protiv Alžira, a i danas ću protiv Australije, uvježbavati neke stvari- istaknuo je izbornik Slavko Goluža.

Goluža: Pad koncentracije

Otkud takvo mučenje u prvom poluvremenu?

- Činilo se da Alžirci igraju dobro, ali mi smo im to dopustili. Umjesto da dvaput iskoristmo igrača više i sedmerac te odemo na osjetnu razliku mi smo se našli u minusu od tri pogotka. Došlo je, očito, do pada koncentracije - misli Goluža.

Pobjede favorita

U skupini A favoriti su jučer očekivano stigli do pobjeda. Francuska je pobijedila Egipat sa 28:19, Njemačka uvjerljivo Bahrein sa 38:20, a u dvoboju s malo pogodaka Španjolska je svladala Tunis 21:18.

Poredak nakon drugog kola: Njemačka, Francuska i Španjolska po 4, Egipat, Tunis i Bahrein bez bodova.


Agencija VLM

Komentari