Barakude potopile Francuze pred prepunim varaždinskim Gradskim bazenom

galerija-images/hrvatska - francuska

Objavljeno: 17.03.2015. 21:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivan Tomašković

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u utorak je pred prepunim Gradskim bazenom Varaždin slavila protiv Francuske s uvjerljivih 15:9 te postala siguran sudionik završnog turnira Svjetske lige.

Barakude su u susret ušle furiozno i na početku imale prednost od 3:0, a nakon prve četvrtine stajalo je 4:1.

Hrvatska je lako dolazila do situacija s igračem više, a Francuzima su probleme stvarali Dobud i Lončar koje su mogli zaustaviti samo prekršajima. U nastavku su se raspucali strijelci s jedne i druge strane, no hrvatska reprezentacija odlijepila se na plus četiri (6:2). Gosti su se još jednom vadili iz minusa od četiri gola, bilo je to s dva uzastopna gola kod 9:5 prije ulaska u posljednju četvrtinu.

Na kraju je bilo i malo neizvjesnosti jer je pet minuta prije kraja stajalo samo plus dva za naše (11:9), no stisli su i podigli na konačnih 15:9. Briljirao je Maro Jaković koji je postigao ček šest zgoditaka.

- Rezultatski izgleda lagano, no mi smo se dosta namučili. Vjerojatno je umor odigrao svoje jer je većina igrača u posljednje vrijeme imala nekoliko vrlo teških klupskih susreta - rekao je Maro Joković, dok izbornik Ivica Tucak nije bio nimalo zadovoljan igrom u obrani.

- Važno je da smo upisali pobjedu, no nisam zadovoljan igrom u obrani i to me brine. Morat ćemo to proanalizirati. Jako me raduje to kako varaždinska publika prati naše nastupe. U Varaždinu je uvijek vesela i predivna atmosfera te se nadam da ćemo se vrlo brzo vratiti. Vjerujem da će ovaj susret pomoći u popularizaciji vaterpola u ovoj regiji - dodao je Tucak.

U sljedećem susretu Svjetske lige skupine C gostuje kod Crne Gore, a susret je na rasporedu u petak.

- Bit će vrlo neizvjestan susret, što zbog domaćeg terena, što zbog pritiska jer Crnogorci moraju slaviti - zaključio je Joković.
 
{gallery}hrvatska - francuska{/gallery}

Komentari