Biciklističko društvo Sloga održalo redovitu skupštinu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 02.02.2015. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: BD Sloga

Varaždinsko Biciklističko društvo Sloga, koje ove godine obilježava 118 godina djelovanja, u nedjelju je održalo redovnu godišnju skupštinu.

U izvješću za 2014. godinu istaknuto je da je cijela sezona bila podređena nastupima na nacionalnim prvenstvima na kojima su osvajani naslovi državnih prvaka i medalje u svim kategorijama. Na Prvenstvu Hrvatske u brdskom biciklizmu (Učka) Karla Kožić je bila prva, a Andrej Biškup i Dinko Tomašić treći. Na nacionalnom prvenstvu u kronometru i cestovnom biciklizmu u Topuskom Karla Kožić je dva puta bila prva, a Anja Šimek, Ivica Keretić i Dinko Tomašić treći. Na pisti u Zagrebu treća su mjesta osvajali Anja Šimek, Ivana Lusavec i BD Sloga ekipno.

Što se tiče utrka, nastupalo se planski, na utrkama u Sloveniji i Hrvatskoj. U 2014. godini radilo se s manjim intenzitetom da se vidi s kojim vozačima Sloga raspolaže, a u 2015. godini radit će se jače i intenzivnije i pojačat će se rad s mladima. U programu za ovu godinu navedeno je da će se raditi na podizanju nivoa rezultata kluba koji su i u prošloj godini bili na visokoj razini. Predsjednik Kluba Alan Košić najavio je organiziranje Velike nagrade Varaždinske županije na Uskrsni ponedjeljak, 06. travnja. Hrvatskom biciklističkom savezu Klub će prijaviti i organiziranje utrke ulicama Varaždina koje bi trebalo biti državno prvenstvo u kriterijskoj vožnji. Utrka bi se organizirala na Dan županije. Klub namjerava organizirati i natjecanje u biciklizmu osnovnih škola iz cijele Hrvatske.
 
Na skupštini je također istaknuto da je najveće priznanje za rad Biciklističkog društva Sloga nagrada za životno djelo treneru Antunu Remaru, tim više što predlagatelj nije klub, već Zajednica športskih udruga grada Varaždina. Nagradu će g. Remar primiti slijedećeg ponedjeljka na svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportskih kolektiva Grada Varaždina.

Na kraju je Skupština iskorištena i za proglašenje najboljih pojedinaca za proteklu godinu. Kod biciklista najbolji je Andrej Biškup dok je kod biciklistkinja tu nagradu dobila Karla Kožić. Pehare im je uručio direktor BD Sloga Boris Zernec.

Komentari