Blaženko Lacković: Čekali smo trenutak kada ćemo ih slomiti

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 20.01.2011. 11:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

- Čekali smo trenutak kada ćemo ih slomiti, ali on nije došao. Sada moramo pobijediti Dansku - kazao je Novomarofčanin Blaženko Lacković (2 gola) nakon utakmice sa Srbijom, koja je završila neriješnim rezultatom - 24:24.

Tim remijem puno zadovoljniji mogu biti igrači Srbije, jer je Hrvatska imala "zicer" za pobjedu, koji Duvnjak nije realizirao.

– Tko bi se prije utakmice nadao da ćemo osvojiti bod. S druge strane, imali smo priliku da osvojimo oba. Na kraju se bilo teško braniti s igračem manje, ali smo uspjeli – rekao je Momir Ilić, reprezentativac Srbije kojem hrvatska obrana jučer nije dala da se razmaše. No, zato su učinkoviti bili neki drugi, poput Nikčevića.

Pokazali karakter, ali...

Igor Vori bio je naš najučinkovitiji igrač s osam pogodaka.

– Ne smijemo biti nezadovoljni. Kada smo zaostajali za dva pogotka, ponovno smo pokazali karakter. Uspjeli smo ih stići, a na kraju smo zamalo i pobijedili – rekao je Vori.

Da je Balićev šut bio nešto čistiji, tko zna...

– Možda se tako nije vidjelo s tribina ili na TV-u, ali ja sam jedva obranio Ivanov šut. Bio je to udarac iskosa, a lopta je imala nekakav čudan let. Još ni sad ne znam kako sam je uspio zahvatiti – rekao je Darko Stanić, vratar srpske reprezentacije, i dodao:

– Ne znam otkuda toliko nervoze kod Hrvata. Dobro se to vidjelo na parketu.

Blaženko Lacković ostao je na samo dva pogotka iz šest pokušaja.

– Imao sam cijelu utakmicu osjećaj da smo bolji i da će doći taj trenutak kada ćemo ih "slomiti". Ali taj trenutak nikako da dođe. Trebali smo utakmicu riješiti u prvih deset minuta, ali smo im dali previše lopti u ruke. Sada moramo pobijediti Dansku – istaknuo je Blaženko Lacković koji nije uspio pronaći pravi osjećaj u sinoćnjoj utakmici i pridružiti se našim najraspoloženijim igračima Voriju i Baliću..

Štrlek bez lopti

Kako ćemo protiv starih znanaca Danaca koji su u prvim utakmicama SP-a djelovali puno uvjerljivije od nas?

– Moramo puno trčati, u napadu biti puno strpljiviji, a obrana neka bude na razini na kojoj je bila protiv Srbije – zaključio je Lacković.

Manuel Štrlek dobro je prognozirao da će biti malo pogodaka.

– Zaslužena podjela bodova. Nisam imao puno lopti jer se ovaj put puno više radio višak za desnu stranu. Tako je to u rukometu, ponekad zabiješ puno, a ponekad ništa – rekao je Manuel Štrlek.


Agencija VLM

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Komentari