Cibona spriječila povratak Zvezde i pobijedila

Objavljeno: 05.02.2011. 19:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Cibona je u Draženovom domu svladala Crvenu zvezdu rezultatom 86:78. U 20. kolu regionalnog natjecanja tako je došla do ukupno devete pobjede, a malo pomogla i Zadru na dnu tablice...piše Borna Rupnik za SportNet.hr

U svojoj 20. ovosezonskoj utakmici u NLB ligi Cibona je ostvarila pobjedu protiv pretposljednje momčadi na tablici, beogradske Crvene zvezde. Cibona je svih 40 minuta imala sve u svojim rukama, premda su u jednom trenutku pri kraju susreta gosti uspjeli opasno zaprijetiti.

Vrlo dobar šut u otvaranju utakmice, posebno onaj Bojana Bogdanovića, Leona Radoševića i Marina Rozića, omogućio je sastavu Dražena Anzulovića da rano napravi opipljivu prednost.

Dvoznamenkasta je granica probijena u osmoj minuti ubačajem Bogdanovića za 20:9, a već početkom druge četvrtine bilo je i +16, zahvaljujući ubačaju Gorana Vrbanca za 29:13. Da Crvena zvezda u svojim redovima nije imala raspoloženog Ricarda Marsha, a pomagao mu je uglavnom tek Lešić, rezultat je u tom razdoblju mogao biti i porazniji za Beograđane.

Na poluvrijeme se otišlo s 49:35 za Cibonu, ali Zagrepčani ni tada nisu stali. Uslijedila je još jedna serija pa je na semaforu u 25. minuti stajalo i više od 20 koševa razlike (60:38), a Crvena zvezda nikako se nije uspijevala nositi s Cibonom ni u skoku (na kraju je omjer bio 34-20).

Ipak, Crvena zvezda smogla je snage za povratak, ali ne i za preokret. Marsh, prvi strijelac susreta s ukupno 26 koševa uz samo tri promašaja iz igre, smanjio je pet minuta prije kraja na 73:66, Vujadin Subotić malo kasnije je pogodio tricu za 77:71, no domaći su košarkaši u tim trenucima ponudili prave odgovore i uspješno priveli susret pobjedničkom kraju.

Cibonu je s 20 pogodaka predvodio Bojan Bogdanović (uz sedam skokova i šest asistencija), tri manje zabio je Leon Radošević (uz devet skokova), a 14 koševa djelo su kapetana Marina Rozića. Zagrebačka je momčad za dvicu gađala 28/41, a za tricu 4/16.

Marsh je bio jedini dvoznamenkasti u redovima Crvene zvezde, po devet su dodali Subotić i Young.


Tekst: Borna Rupnik / SportNet.hr

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari