Cirkus kreće ispočetka: HNS nema predsjednika?

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 01.04.2011. 17:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Naveliko se već priča kao je Ministarstvo uprave odredilo pravorijek u slučaju tzv. Markovićevih i Štimčevih skupština HNS-a, iako službenoga očitovanja još nema

Naime, iz krugova bliskih ministru Mlakaru procurilo je kako će za koji dan biti poništene obje skupštine: Markovićeva zbog kršenja Statuta i zakona, a Štimčeva jer je sazvana prije predviđenog roka od 30 dana od podnošenja zahtjeva.

Ladić je još izbornik

Bude li doista tako, pala bi u vodu i već sazvana skupština za 19. travnja, stvari bi se vratile na status od prije 17. prosinca 2010. te bi Marković i Štimac ponovno krenuli u bitku za delegate. Sve to vratilo bi u prvotno stanje niz odluka izglasanih na novom Izvršnom odboru HNS-a, pa bi tako, među ostalim, Dražen Ladić dobio zadovoljštinu jer je njegovu smjenu s mjesta izbornika mlade reprezentacije izglasovalo nelegalno izabrano tijelo. Potpuni cirkus...

Gdje je to Markovićeva logistika zakazala da bi mogla ovako neslavno završiti? Neslužbeno, uočeno je kako su na tijekom skupštine od 17. prosinca glasovala tri delegata iz Dubrovnika, a da Mato Previšić na to nije imao pravo.

Također, osporavaju se i dvojica delegata iz Udruge prvoligaša zbog famoznoga telefonskog glasovanja (na što je upozoravao smijenjeni tajnik Udruge Herjavec), a navodno je sporan i treći delegat iz ZNS-a, budući da si je taj savez prisvojio predsjednika HNS-a iako je njegov mandat u vrijeme održavanja skupštine već bio istekao.

Tako bi po novome Skupština HNS-a imala 48 zastupnika te bi se odredio novi datum njezina izbornog zasjedanja.

Inače, dok se čeka službena odluka ministra Mlakara, Markovićeve komisije rade punom parom.

Kako protiv ZOŠ

Tako je Komisija za propise na posljednjoj sjednici uputila prijedlog IO-u o ukidanju stavka 2. članka 82. Statuta HNS-a. On glasi:

“Osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, udaljit će se od sudjelovanja u nogometnim natjecanjima, obavljanja stručnih poslova u nogometu i sudjelovanja u radu skupštine ili tijela upravljanja saveza, člana saveza ili kluba, do okončanja postupka.”

Time se želi doskočiti stalnim Štimčevim prozivanjima članova IO-a Mamića, Uljana i Vićana, protiv kojih su se u vrijeme održavanja skupštine HNS-a, poslije i IO-a vodili ili se još vode postupci. Premda, iznad Statuta HNS-a još je još jedan jači akt, Zakon o športu, koji sadržava sličnu odredbu...


Agencija VLM


Komentari