kajakom po dravi

Članovi Kajak kanu kluba Varteks osvojili prva mjesta na jubilarnom maratonu

Objavljeno: 02.10.2016. 14:50

Zadnja izmjena: 02.10.2016. 14:54

Foto: Kajak kanu klub Varteks

Jučer je održan 10. Varaždinski kajak kanu maraton na kojem su svoje snage odmjerile posade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Maraton se sastojao od nekoliko kategorija, pa su tako juniori, seniori, veterani i turistički čamci nastupili na stazi dugoj 10 kilometara.

Početak maratona je bio na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec, a cilj kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina.

Natjecatelji iz Varaždinske županije su osvojili visoka mjesta, te je tako u konkurenciji kanua jednosjeda kod juniorki, prvo mjesto osvojila Katja Bengeri, a u konkurenciji kajaka jednosjeda, Maja Štimac

Kod seniora, prvo mjesto u konkurenciji kanua jednosjeda osvojio je Emil Milihram, u kajaku jednosjedu prvo mjesto je osvojio Aleksandar Brkušanin, a u konkurenciji kanua dvosjeda prvo mjesto su osvojili David Rožmarić i Helena Strnišćak.

U konkurenciji turističkog kajaka prvo mjesto je pripalo Jurici Bengeru, a u kajaku jednosjedu za veterane, drugo mjesto pripalo je Michelu Iviću.

U konkurenciji turističkog kanua dvosjeda u mješovitim parovima prvo mjesto su osvojili Karmen Levanić i Renato Dvoržak.

Posebno brojni su bili članovi Varteksa u turističkim kanu dvosjedima, pa su prvo mjesto osvojili  Damian Kukec i  Davorin Šestanj, drugo mjesto osvojili  Darko Tomašek i Igor Krajcar, dok su treće mjesto osvojili Miroslav Hutinski i Željko Horvat

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 km sa startom na starom koritu rijeke Drave. U kategoriji kanu jednosjed kadeti početnici prvo mjesto je osvojio David Šestak, dok je u konkurenciji kanu jednosjed mlađi kadeti prvo mjesto osvojio Nikola Mavrić, a u konkurenciji kanu jednosjed kadeti prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri.

Jubilarni maraton je održan u u organizaciji  Kajak kanu kluba Varteks.

Komentari