Dabrovi projurili Dubravom najavivši spektakl sa Zagrebom!

Objavljeno: 12.04.2015. 23:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Rukometaši GRK Varaždina 1930 nastavili su savršeni učinak u Ligi za prvaka hrvatske rukometne Premijer lige, nakon Poreča (35:25) uvjerljivo je svladana i Dubrava u gostima – 29:21.

Prošlogodišnja greška nije se dogodila, lani je naime upravo gostovanje kod Dubrave ugasilo ambicije Dabrova da se dočepaju srednjoeuropske SEHA lige. Sada, nakon dva odigrana kola, Dabrovi su vodeća momčad najvišeg ranga hrvatskog rukometa i tako će biti najmanje do utorka navečer, kad će međusobnu utakmicu odigrati dva glavna favorita za najviše hrvatske pozicije, aktualni srednjoeuropski ligaši PPD Zagreb i Nexe.

U današnjoj utakmici Veprova i Dabrova (rukometaši Dubrave su naime Veprovi, maskota varaždinskoga kluba pak je dabar) domaći su rukometaši vodili jedan jedini put – 1:0 u 4. minuti golom Vučka. Međutim, otkako je Tokić s dva pogotka u naredne dvije minute preokrenuo rezultat, Dubrava je uspjela samo još jednom izjednačiti (2:2), a sve nakon toga uvjerljivo je pripalo Varaždincima. S tri pogotka u nizu Dabrovi su otišli na 5:2 već u 10. minuti, pet minuta kasnije bilo je i plus četiri (8:4), dvije minute prije odmora i pet pogodaka razlike (14:9). U nastavku se prednost održavala, svakih 5-6 minuta za gol i povećala, pa su u završnih 10 minuta Varaždinci otišli s plus sedam (25:18). Uspjeli su Dabrovi dohvatiti tri minute prije kraja i plus 10 (29:19), ali je Dubrava u završnici s dva pogotka uspjela umanjiti poraz, na konačnih 21:29.

Iako su se Tokić sa šest i Huđ s pet pogodaka istaknuli efikasnošću, utakmica s Dubravom je ipak prije svega pokazala što za sigurnu obranu i kvalitetnu igru znači iskusni vratar. Mislav Lončar je udarao ritam varaždinskoj obrani, polovio je čak 14 lopti, Špikić pak mu je pomogao s dva obranjena sedmerca. Sve u svemu, Dabrovi nisu mogli ispisati ljepšu pozivnicu za dvije velike utakmice u nastavku prvenstva, protiv Nexea u Našicama (18.04.) pa PPD Zagreba (22.04.).

Komentari