Dabrovima u Buzetu (samo) bod

Objavljeno: 15.02.2015. 10:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Rukometaši GRK Varaždina 1930 odigrali su na gostovanju kod Buzeta 24:24, u utakmici s puno dramatičnih trenutaka, usto i novih zdravstvenih pehova za VŽ-premijerligaša.

Dabrovi su u skladu s očekivanjima i statusom lidera Premijer lige utakmicu otvorili s dva rana pogotka, nakon svega minutu i nešto igre bilo je na semaforu 0:2. Domaći su međutim uzvratili 3:0 mini serijom, Varaždinci identično uzvratili (3:5 u 12. minuti) pa gol do dva prednosti održavali narednih deset minuta. U 22. minuti gol Batinovića za 7:10, s tih tri gola viška Dabrovi su otišli i na odmor (10:13).

Prvu trećinu nastavka GRK Varaždin je održavao stečenu prednost (u tri navrata imao i četiri gola prednosti (od 11:15 do 13:17), uslijedilo je međutim crnih devet minuta za Dabrove u kojima je Buzet ne samo nadoknadio nego i preokrenuo rezultat – 6:1 serija za vodstvo 19:18. Onda su Tokić i Batinović vratili vodstvo Varaždinu (19:20 u 48. minuti), Buzet poravnao, gosti opet poveli, do 21:22 u 53. minuti. Uslijedilo je međutim predugih, šest minuta bez gola Dabrova, s druge je, domaće strane, Galijot dva puta zabio za Buzet i u završnih 100-tinjak sekundi ušlo se s 23:22 za Zamet. Sršen je uspio izjednačiti, Kakac u zadnjoj minuti opet zabiti za vodstvo Buzeta, Kuduz u idućem napadu izjednačiti na 24:24. Imali su još Istrijani napad za vodstvo, nisu ga iskoristili ali su ipak – napravili štetu. Najbolji domaći igrač Mario Galijot (7 pogodaka) zakačio je Antu Kuduza u tom zadnjem napadu, a Osječan u varaždinskim redovima – pao u nesvijest. Kuduz je doživio potres mozga te je iz preventivnih razloga odveden u bolnicu.

Inače, iako bi netko mogao pomisliti – uz rezultat 24:24 - da su vratari imali svoj dan, istina je upravo suprotna. Prvi vratar Jure Galić cijelu je utakmicu uspio uhvatiti svega pet lopti, Matija Špikić pak je skinuo jedan sedmerac domaćima, vratarski je učinak bio dakle identičan onom na otvaranju protiv Karlovca – više no skroman. Što se efikasnosti tiče, Ivan Sršen i Ante Tokić postigli su po 7 pogodaka, uz zavidan postotak realizacije (14 od 18), Jeftić je postigao tri gola, ali i iz tri pokušaja, svi ostali – daleko od očekivanja.

Ovim bodom Varaždinci su i dalje na 1. mjestu Premijer lige, zahvaljujući i porazu prvog pratitelja Poreča na otvaranju drugog dijela sezone u Velikoj Gorici. U idućem kolu, u subotu, Dabrovi će ugostiti Spačvu iz Vinkovaca.

Komentari