stiže svjetska legenda

Danas u Ludbreg stiže Tour of Croatia - a s njima i 'morski pas' Vincenzo Nibali!

Objavljeno: 18.04.2017. 09:30

Zadnja izmjena: 18.04.2017. 09:39

Foto: tourofcroatia.com

Ludbreg danas ima rijetku priliku - i to jedini u našoj županiji - ugostiti vrhunske bicikliste na utrci Tour of Croatia, koja je upravo započela sa startom u Osijeku. Na današnjoj prvoj etapi do Koprivnice negdje iza 15 natjecatelji će proći kroz Ludbreg.

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Ove godine biciklisti će u šest etapa proći preko 1000 kilometara kroz cijelu državu u razdoblju od 18. do 23. travnja. Svakako najznačajnije ime ove utrke jest Talijan Vincenzo Nibali - jedan od svega 6 trkača u povijesti biciklizma koji su osvojili 3 svjetske najvažnije utrke. Naime, Nibali je odnio pobjede i na španjolskoj Vuelti i na Giro d'Italia i na Tour de France. Zbog svoje iznimne upornosti i agresivnog stila vožnje legendarni 33-godišnji biciklist je dobio nadimak "Morski pas". Tour of Croatia mu je iznimno važna, jer je to posljednja priprema pred ovogodišnji Giro.

- Ponosni smo što smo i ove godine dio utrke "Tour of Croatia" jer je to prilika da sliku iz Ludbrega vide gledatelji u 177 zemalja svijeta. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Utrka okuplja preko 20 momčadi među kojima su i World Tour ekipe koje pripadaju najvišem rangu Svjetske biciklističke organizacije (UC1I). Izravno će je prenositi HRT, ali i brojne druge inozemne TV kuće. Od hrvatskih trkača svakako treba istaknuti prošlogodišnjeg pobjednika utrke Matiju Kvasinu te Kristijana Đuraseka koji ove godine slovi za jednog od favorita ove sve prestižnije utrke. Obojica nastupaju za inozemne momčadi. U svakom slučaju - danas uistinu imate jedinstvenu prigodu vidjeti u Ludbregu vrhunske domaće i inozemne bicikliste.

Komentari