Dario Melnjak: Lijepo je doći kući, ali u Belgiji se osjećam kao nogometaš

Objavljeno: 17.03.2015. 18:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Varaždinski nogometaš Dario Melnjak iz belgijskog Lokerena je potegnuo do Varaždina. Malo vremena izdvojio je za nas i ispričao nam kako se snašao svojem novom klubu.

U redove belgijskog prvoligaša Melnjak je stigao u veljači ove godine, a odlazak mu nije nimalo lako pao.

- Lijepo je biti kod kuće. Na početku mi nije bilo lako, no ekipa me odlično prihvatila. Dečki su stvarno jako dragi i cijelo vrijeme se družimo. Svi pričaju engelski, a tu si i bivši igrač Zagreba Beshart Abdurahimi, Srbin Jugoslav Lazić i Švicarac Mijat Matić - rekao je Melnjak koji je dosad skupio tri nastupa u regularnom dijelu Prve belgijske lige.

- Kako sam stigao odmah sam igrao jer su oba bočna braniča imala kartone. Odigrao sam na poziciji desnog bočnog koja mi nije prirodna, no bilo je solidno. Sljedeća dva susreta nisam igrao, no u posljednje dvije utakmice nastupio sam u početnoj postavi i to na svojoj prirodnoj poziciji te svima sam potvrdio koliko vrijedim - rekao je Melnjak koji je vrlo zadovoljan odnosom s trenerom Peterom Measom.

- Trener je zbilja fenomenalan i svakom igraču pristupa očinski, što je najvažnije jer točno osjeća kako igrač "diše" - dodao je Melnjak koji se iznenadio atmosferom na belgijskim stadionima.

- U Belgiji se osjećam kao nogometaš. Atmosfera na svim stadionima je zbilja fenomenalna. Lige je nešto jača od 1.HNL te je vrlo izjednačena -  istaknuo je 22- godišnjak čiji je klub regularni dio sezone završio na osmom mjestu i borit će u drugoj playoff skupini.

- Cilj je prvo mjesto koje vodi u borbu za Europa ligu, a vjerujem da imamo ekipu za ostvarenja tog cilja. Nadam se da će me u nastavku sezone poslužiti zdravlje i da ću biti nezamjenjiva karika na lijevom boku Lokerena- zaključio je Melnjak.

Podsjetimo, Melnjak je karijeru započeo u Školi nogometa Fotex u Nedeljancu, a 2004. godine otišao je u redove Varteksa. Nakon tri godine vratio se u Nedeljanec, igrao za juniore, a kasnije i za seniore u Prvoj županijskoj i Četvrtoj hrvatskoj ligi. Sa 17 godina u paketu sa suigračem i prijateljem Matijom Đurđekom otišao je u Zelinu i tamo doživio procvat. Sa Zelinom je igrao u Drugoj hrvatskoj ligi te četvrtfinale Hrvatskog kupa protiv Hajduka, a 2013. otišao je u Slaven Belupu. U prvom dijelu sezone ozlijedio je trbušni zid te pauzirao šest mjeseci, ali u drugom dijelu prošle sezone dobio je priliku i postao nezamjenjiva karika u redovima Farmaceuta. Ove sezone, Melnjak je skupio 19 nastupa i postigao jedan pogodak za Slaven Belupo, a u veljači je uslijedio transfer u Lokeren.

Komentari