Dino Rađa i Goran Ivanišević u Kući slave splitskog sporta

Objavljeno: 18.12.2010. 17:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Rađa je imao zanimljive kumove. U Kuću slave uvela su ga njegova tri sina

Novi stanovnici Kuće slave splitskog športa su, odlukom Ocjenjivačkog odbora, Dino Rađa i Goran Ivanišević. Njihov ulazak bio je iznimno svečan, klapa Cambi dala je svoj obol, a krasna je bila zamisao da počasnici uđu u Kuću kroz špalir bivših sportaša, uglednih gostiju...

Goran odmah slomio reket

Šteta što je Gorana loše vrijeme spriječilo da dođe, a u njegovo ime nagradu je primio njegov otac Srđan, koji je u Kuću ušao u pratnji svoga kuma Boška Čavke.

– Sjećam se prvog treninga, Goran je imao sedam godina i smetao mi je na terenu. Dao sam mu reket i poslao ga da igra na zid. Mislio sam da će mu dosaditi, ali dva sata kasnije on je još igrao, a slomio je i prvi reket. Rekao mi je da nije zadovoljan kako mu ide bekhend. Sretan sam što je Goran ušao u kuću, nije više beskućnik, ovdje ima prijatelje – kazao je Srđan Ivanišević o svom sinu. Mobitelom se javio i sam Goran, spretno su to izveli organizatori.

– Žalim što nisam s vama, velika je čast što, kao najmlađi, ulazim u Kuću slave, u kojoj je puno vrhunskih sportaša. Žao mi je što nisam zajedno s Dinom, a za to priznanje hvala mojim trenerima, roditeljima, supruzi, Teniskom klubu Splitu. Time je zaokružena moja karijera – kazao je Goran.

Dino: Krivi su prijatelji

A Rađa je imao zanimljive kumove. U Kuću slave uvela su ga njegova tri sina. Sa strane su zajedno događaj pratile bivša supruga Željana i sadašnja Viktorija.

– Kad u Splitu dobijete takvo priznanje, onda ste zaista napravili nešto veliko, jer Split malo koga priznaje – rekao je Rađa i na trenutak vratio se puno godina unatrag.

– Tko je mogao vjerovati da će se sve ovo događati. Počeo sam trenirati košarku da budem s prijateljima, da uživam, a sve ovo kasnije me nekako uhvatilo na spavanju. Nisam se nadao tome, sve što mi se dogodilo u karijeri bilo je neplanirano.

Izdvojio je trenutke u karijeri koji su mu se najviše urezali.

– Bilo je puno lijepih trenutaka, ali ispred svih su prvi naslov prvaka Europe s Jugoplastikom 1989. godine i srebro s OI u Barceloni 1992. godine. Ti su mi događaji zaista nezaboravni – kazao je Rađa.

Goranovi pehovi - zamalo sudar na avionskoj pisti

Goran Ivanišević ostao je zameten u snijegu negdje kod Bosiljeva, nije se uspio probiti do Splita kako bi sudjelovao na velikoj svečanosti.

A njegov otac Srđan prepričao nam je što je sve zadesilo Gorana u desetak sati. Zaista ludnica, pravi "ivaniševićevski" dan.

– Trebao je Goran iz Münchena poletjeti u Zagreb u petak oko 22 sata. No, dogodila se nesreća, kada su bili na pisti i pripremali se za polijetanje, drugom avionu, koji je slijetao, puknula je guma i zamalo su se sudarili. Zbog toga je u Münchenu ostao još dva sata, tako da je u Zagreb stigao poslije ponoći. Kada je došao kući, morao je sa sinom na hitnu pomoć, i to oko pola tri ujutro. Mali ima jaku upalu uha. Vratio se kući oko tri, digao se iz kreveta u četiri i u Split se zaputio oko pet ujutro. Nije se prepao snijega, ali tri sata trebalo mu je za 80 km od Zagreba do Bosiljeva i jednostavno ne bi stigao na vrijeme u Split, pa se oko osam ujutro vratio natrag – prepričao nam je Srđan Ivanišević.

Komentari