Dino Škvorc sa svojim klubom u finalu Rumunjskog nogometnog kupa

Objavljeno: 04.04.2015. 16:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: www.monitorulcj.ro

Prije nešto manje od četiri godine Dino Škvorc s Nogometnim klubom Varaždin plasirao se u finale Hrvatskog kupa, a u srijedu je sa svojim sadašnjim klubom Universitateom Cluj izborio finale Rumunjskog nogometnog kupa.

Universititaea Cluj u polufinalu se susrela s gradskim rivalom CFR Clujom, a prvi susret završio je 0:0. U drugom polufinalnom susretu, odigranom u srijedu, nakon 120 minuta stajalo je 0:0. Pobjednik se tražio u lutriji jedanaesteraca, a bolja je bila Škvorcova momčad pobijedivši 4:2.

- Utakmica je bila vrlo teška, a cijeli susret bili smo bolja momčad i nismo mogli postići pogodak. Atmosfera je zbilja bila paklena, a kad smo postigli pobjednički pogodak iz jedanaesterca, sreća je bila nemjerljiva - rekao je Dino Škvorc koji se odmah prisjetio plasmana u finale Hrvatskog kupa s varaždinskim klubom.

- Kad je moj suigrač zabio pobjednički pogodak za finale, prisjetio sam se utakmica polufinala Hrvatskog kupa prije nešto manje od četiri godine. U polufinalu smo slavili protiv Cibalije i plasirali se u finale. Tada sam bio iznimno sretan- dodao je Škvorc.

Škvorc je tada s Varaždinom u finalu izgubio od Dinama. U prvom susretu Zagrepčani su kod kuće slavili 5:1, a jedini pogodak za varaždinski sastav postigao je Dino Škvorc. U uzvratnom susretu u Varaždinu Dinamo je slavio 3:1.

Škvorca i njegove suigrače iz Universitateae Cluj u finalu Rumunjskog kupa čeka vodeća momčad Prve rumunjske lige Steaua Bukurešt.

U prvenstvu Universitatei Cluj ne cvjetaju ruže. Nalaze se na 15. mjestu lige te već dva mjeseca ne znaju za pobjedu.

- Muči nas realizacija, a vjerujem da ćemo to u nastavku popraviti i izboriti ostanak u ligi - rekao je Škvorc koji je u 23. kola skupio 15 nastupa.

- Standardan sam i dobro se osjećam u klubu. Još samo da se rezultati poklope i bit će vrhunski - zaključio je Škvorc koji je u Varteksovu školu nogometa stigao kao 12-godišnjak iz Čakovca. Za seniore je debitirao 2009. godine. Nakon dvije sezone prešao je u Dinamo koji ga je poslao na posudbu u Lokomotivu. Kasnije je uslijedio transfer u belgijski Mechelen, no tamo se nije naigrao pa je u sezoni 2012./2013. otišao u izraelski Beitar Jerusalem. Protekle sezone branio je boje ciparske Neae Salamis, a ove sezone igra u Prvoj rumunjskoj ligi za klub iz Cluja. 

Komentari