dobrodošao kući

Europski prvak stigao kući: Održan svečani prijem za zlatnog Enesa Garibovića

Objavljeno: 21.02.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 21.02.2017. 15:42

U prostorima sportske dvorane u Graberju danas je održan svečani prijem za europskog prvaka u karateu Enesa Garibovića. Ovaj svestrani mladi sportaš, najbolji sportaš Grada Varaždina za prošlu godinu, student 3. godine FER-a zapisan je u europskoj povijesti karatea kao prvak kod mlađih seniora u kategoriji do 84 kilograma.

Enes Garibović karatist i europski prvak vratio se kući s Prvenstva Europe za kadete, juniore i mlađe seniore iz bugarske Sofije okićen zlatom. U finalu je pobijedio francuskog predstavnika i seniorskog prvaka Europe 2016 Jessia Da Costu rezultatom 10:2. Pobjedivši Francuza Enes se upisao u povijest i time ocu izliječio kompleks od Francuza jer kako kaže Esad - "oni su kroz natjecanja naučili Marseljezu jer se stalno svirala. Ovakva pobjeda, to se ne viđa, ja nisam u svojoj karijeri vidio da netko u finalu na takav način i toliko pobjedi Francuza."

Dojmovi nakon natjecanja Enesu se još nisu slegli, ali ono što su zacrtali to su i napravili. 2015. godine srebro, 2016. bronca, nedostajalo im je zlato koje sada s ponosom ističu. Kako kaže Enes, u finalu je bio opušteniji jer nije imao što izgubiti, medalju je imao, teže mu je kaže bilo u 4 borbe prije. Ono što je imao to je vjera u sebe. Hrvatska je jaka kaže, imaju motivaciju za dalje. Ove godine prelazi u seniorsku konkurenciju jer puni 23 godine, čeka ga seniorsko europsko prvenstvo u Turskoj, ali i početak kvalifikacija za san svakog sportaša, Olimpijske igre 2020. godine.

Svečanom prijemu osim europskog prvaka Enesa Garibovića prisustvovali su Esad Garibović, trener i izbornik seniorske karate reprezentacije Hrvatske, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac te gradonačelnik Goran Habuš koji je zlatnom Enesu čestitao u ime Grada. 

 

Komentari