KKK Varteks

Europsko prvenstvo za juniore u spustu i sprintu

Objavljeno: 25.07.2016. 20:17

Zadnja izmjena: 25.07.2016. 20:17

Članice Kajak kanu kluba Varteks, Maja Štimac i Katja Bengeri, nastupile su u sastavu Hrvatske reprezentacije u petak, subotu i nedjelju (22. 23. i 24. srpnja) na utrkama Europskog prvenstva za juniore u spustu i sprintu koja su održana na rijeci Mur u Austriji.

U petak je održano natjecanje u klasičnom spustu, na kojem je u konkurenciji kajaka jednosjeda Maja Štimac osvojila 26. mjesto, a u konkurenciji kanua jednosjeda Katja Bengeri osvojila je 12. mjesto.

U subotu je održano kvalifikacijsko natjecanje u sprintu na stazi dužine 350 metra gdje je u kajaku jednosjedu Maja Štimac osvojila 21. mjesto, dok je Katja Bengeri zauzela 11. mjesto i uvrstila se u nedjeljno finale. U konkurenciji kanua dvosjeda posada Bengeri-Štimac uvrstila se na 4. mjesto te se također plasirala u nadjeljno finale.

U nedjelju je održano finalno natjecanje u sprintu gdje je Katja Bengeri u disciplini kanu jednosjed osvojila 10. mjesto, a u disciplini kanu dvosjed Katja Bengeri u paru sa Majom Štimac zauzele su 4. mjesto.

 

Komentari