FOTO: Veterani Dinama pobijedili Pume u humanitarnoj utakmici

Objavljeno: 18.04.2015. 19:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Izvor: galerija-images/pume - dinamo

Na igralištu Plitvice u Gojancu odigrana je humanitarna nogometna utakmica između veterana 7. gardijske brigade Puma i veterana GNK Dinama, a slavili su dinamovci 2:1.

Gledatelji su u subotu mogli gledati pravi nogometni spektakl. Dinamo su predovodili Zoran Mamić, Branko Strupar, Damir Krznar i Dalibor Poldrugač, dok su momčad Puma činili igrači koji su nekada branili boje Bojovnika 7 iz Golubovca.

- Žao mi je što nas nije više stiglo jer ipak mnogi članovi naše momčadi imaju trenerskih obveza. Mi ćemo uvijek doprinijeti i pomagati, a to je najvažnije - rekao je Zoran Mamić, trener Dinama.

Pume je u vodstvo doveo Mario Pofuk, a Dinamo je preokrenuo rezultat. Prvo je zabio Jozo Bogdanović, a pobjedu im je donio Krešo Marušić.

Potonja utakmica imala je humanitarni karakter. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za uređenje spomen područja PUMA na Velikoj Duvjakuši na Dinari, a dio prihoda donirati će se za akciju Palčić gore.

Istaknimo da je spomen područje "PUMA“ površine 10.000 metara četvornih izgradili su i uređuju zajednički HGSS Splitsko - dalmatinske županije, Planinarska udruga „Dinaridi“ i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“. Na samom spomen području postavljen je, na nadmorskoj visini od 1.709 m, spomenik 31 poginulom i jednom nestalom pripadniku 7. gardijske brigade „PUMA. Nešto niže od lokacije samog spomenika, na visini od 1.630 m, izgrađena je i spomen kuća „PUMA“, koja je najviši planinarski objekt u Republici Hrvatskoj. Spomen područje nalazi se na planinarskoj transverzali „Put Oluje“.

Dodajmo da su humanitarnu akciju organizirali zajedno Zaklada solidarnosti Grada Varaždina, Županijski nogometni savez Varaždin, NK Plitvica i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA".

{gallery}pume - dinamo{/gallery}

Komentari