Grange pobjednik, Ivici Kosteliću osmo mjesto u slalomu

Objavljeno: 20.02.2011. 14:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Odličnom prvom i drugom vožnjom, Jean Baptiste Grange osigurao je zlatnu medalju u slalomu, na posljednjoj disciplini Svjetskog prvenstva. Iznenađujuće, do srebra je doskijao Jens Byggmark, dok je Ivica Kostelić završio kao osmi.

Uoči najbrže desetorice, na vrhu je bio austrijski veteran Mario Matt, koji je odličnom drugom vožnjom pokazao da još uvijek može do visokog plasmana u slalomu. Nešto sproiji od njega bio je Francuz Cousineau. Tek Šveđanin Byggmark, «skinuo» je s vrha Marija Matta, inače dvostrukog svjetskog prvaka, uoči nastupa Ivice Kostelića.

Hrvatski skijaš trudio se, koliko je mogao, ali teška staza, i koncentracija očito na Svjetski kup, uzrokovali su da ipak nije bio pravi na ovom slalomu. U cilj je stigao kao petoplarisrani, do kraja utrke

Nakon Ivice, na red su došla dva sunarodnjaka od Byggmarka, prvo Hargin, potom i Myhrer, nisu prestigli Byggmarka, što je značilo da je osigurao medalju.

Na vrhu su ostali samo najbrži iz prve utrke, Manfred Moelgg i Grange.

Talijan Moelgg skijao je sigurno ia agresivno, no mala pogreška u gornjem dijelu staze odnijela mu je nekoliko desetinki. Na kraju je 18 stotinki ipak zaostao za Šveđaninom.

Posljednji je na stazu izašao Jean Baptiste Grange, a drugu vožnju je odvozio poput prve, autoritativno, brzo, sigurno, kako i dolikuje novom Svjetskom prveku.


Slalom (Svjetsko prvenstvo)

1. Jean Baptise Grange (FRA)

2. Jens Byggmark (ŠVE)

3. Manfred Moelgg (ITA)

4. Matt (AUT)

5. Cousineau (FRA)

6. Yuasa (JPN)

7. Deville (ITA)

8. KOSTELIĆ (HRV)

9. Pranger (AUT)

10. Myhrer (ŠVE)



Komentari