Hokejaš iz Splita pridružio se hokejašima Medveščaka

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 08.02.2011. 18:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Splićanin Dario Kostović (30) bit će prvo pojačanje hokejaša Medveščaka za iduću sezonu. Kostović je u Splitu samo rođen, a kada je imao godinu i pol njegova obitelj preselila se u Švicarsku.

Profesionalac je već 11 godina, a igrao je u švicarskim prvoligašima Klotenu, Ambrì-Piotti, Thurgauu, Zürichu i Luganu, gdje je posljednje četiri sezone.

Medveščak želi Kostovića dovesti već dvije godine, no sada bi došao bez odštete, jer mu potkraj sezone istječe ugovor s Luganom.

– Imam ponudu predsjednika Gojanovića, ali moram još malo razmisliti – kaže Kostović te dodaje:

– Hrvatska je moja zemlja, u njoj sam rođen, i zato sam vrlo blizu povratka.

Usporedio je kvalitetu švicarske i austrijske lige?

– Švicarska je liga brža, a u austrijskoj se više igra na snagu.

Kostović bi u budućnosti mogao biti i oslonac hrvatske reprezentacije, za koju je 2006. i zaigrao u prijateljskoj utakmici.

– Nažalost, tada nas je IIHF izigrao. Iako je Kostović rođen u Splitu, tvrdili su da prvo mora nastupati dvije godine u hrvatskoj ligi. Kako bi opravdali to pravilo, Švicarci su ga odmah pozvali na širi popis švicarske reprezentacije. Zato će za Hrvatsku moći igrati tek nakon dvije sezone u Medveščaku – kaže Dragutin Ljubić.

O Kostovićevu dolasku kaže:

– Želimo što više Hrvata u sastavu. S Kostovićem bismo puno dobili, vrlo je prodoran i jak, mnogo radi za momčad, poput Filewicha.

Inače, Kostović u Luganu godišnje zarađuje između 100 i 150 tisuća eura. U Zagrebu će morati pristati na manju plaću.


Agencija VLM

FOTO: Ronald Gorsic / CROPIX



Komentari