Hrvatska - Češka: Bilić nezadovoljan prvim poluvremenom

Objavljeno: 10.02.2011. 08:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Zadovoljniji konačnim rezultatom nego igrom, pogotovo izdanjem u prvih 45 minuta, Slaven Bilić ipak je relativno pozitivno ocijenio hrvatski nastup protiv Čeha u Puli, uz pobjedu s 4:2 na otvaranju obnovljenog stadiona Aldo Drosina. Bila je to lijepa provjera za nastavak kvalifikacija za EP 2012., a na koncu, i lijepa zahvala pulskim domaćinima, piše Ivor Krapac za SportNet.

"Hvala svima koji su nas ovdje lijepo primili, mislim da smo se odužili na najbolji način", kazao je izbornik za početak, prije nego se okrenuo utakmici: "Možda je bila prijateljska, ali baš sam pričao s češkim izbornikom o tome, bila je ovo i prava utakmica, vrlo dinamična - bilo je, jasno, i grešaka, ali i fenomenalnih akcija".

Bilić o Eduardu da Silvi: "Gol je važan, golgeterima je uvijek bitan i izuzetno je bitno i za Dudua i za nas da je prekinuo golgeterski post, da ne postoji breme koje golgeteri nameću sami sebi". "Imali smo dva različita poluvremena, zadovoljni smo s pobjedom, ali i svjesni da prvih 45 minuta nije bilo dobro. Bilo je i naših utakmica kada gubimo, a svejedno smo mirni i osjećamo se sigurno, kao prije koju godinu u Izraelu, dok ovdje nije bio takav slučaj - vodili smo s 2:0, ali vidjelo se da su Česi mirniji, sigurniji u dodavanju, osjećaj je bio takav sve i da smo imali 3:0", nastavio je Bilić, dodajući da je promjenama na poluvremenu htio "probuditi" momčad, u čemu je i uspio.

"U drugom dijelu je bilo bolje, jedino Ćorluku smo mijenjali iz opreza jer je primio udarac, a sve ostale jer smo htjeli promijeniti stav i pristup", zaključio je izbornik. Bilić o gradu domaćinu kvalifikacijama: "Ne biramo samo mi, ali naša želja se zna, voljeli bismo da to budu Zagreb ili Split. No, i prijateljske utakmice su isto tako atraktivne". Nikola Kalinić, strijelac dva pogotka, bio je razlog za posebno Bilićevo zadovoljstvo: "Efikasan je u reprezentaciji, ali on nije tip igrača kao Šuker - možda je nekima bio upitnik, ali nama nije, sve da je i odigrao lošije to ne bi bitno promijenilo njegovu sliku u našim očima.

Treba nam takav igrač koji može zadržati 'nikakve' lopte s igračem na leđima, takav igrač nam fali tri-četiri godine - Lakić je tome sličan i objektivno, zaslužio je priliku, ali mora biti strpljiv, kao što i je. Drugi su sada u prednosti, ali na njega računamo najozbiljnije".

Niko Kranjčar je i ovog puta pokazao što zna, no kako je dodao izbornik, ipak se osjetila manja minutaža u Tottenhamu: "Ako pogledamo poteze, neigranje se nije odrazilo, ali bio je i u puno boljoj spremi, ne s glavom i samopouzdanjem, već igrački - nedostaje mu da stvari koje je fenomenalno radio drži kroz svih 90 minuta iako je i ovako jedan od naših najboljih igrača"

Hrvatski izbornik o pogreškama Čeha: "Možete za svaki gol okriviti nekoga, čak i kad Barcelona zabija možete reći da je netko pogriješio, ali bilo je i naših akcija, treba dati kredita onima koji su dodali ili zabili. Samo za naš četvrti gol bih rekao da je baš pogreška Čecha, ali pogreška je jednog od najboljih vratara na svijetu".

Češki izbornik Michal Bilek uglavnom je govorio o pogreškama svojih igrača: "Primili smo dva gola u prvom poluvremenu baš iz naših grešaka, uspjeli izjednačiti, ali i u drugih 45 minuta napravili smo nekoliko propusta. Na kraju, rezultat je takav kakav je". "Ne možemo si dozvoliti toliko sitnih pogrešaka kao što smo imali danas, a naročito ne protiv tako dobre momčadi kao što je Hrvatska", zaključio je Bilek.


Tekst: Ivor Krapac / SportNet.hr

Foto: Goran Sebelic / CROPIX


Komentari