Ukrajinci pobijedili mladu reprezentaciju Hrvatske

Objavljeno: 24.03.2011. 18:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, u kojoj je Dino Škvorc igrao 45, a Roberto Punčec 33 minute, doživjela je poraz od Ukrajine u prijateljskom susretu u Dugopolju. Momčad Ive Šuška u prvom je poluvremenu stekla prednost od dva pogotka koju su naši uspjeli tek prepoloviti u nastavku...piše Bernard Jurišić za SportNet.hr

Hrvatski mladi nogometaši napadački su otvorili utakmicu. Vukušić je već u trećoj minuti izašao sam pred ukrajinskog vratara, a stoper Pavlović u dva je navrata zaprijetio glavom nakon kornera. Posebno je opasan bio njegov udarac u 19. minuti, kojeg je s gol-linije glavom odbio Yeremenko. Pokušao je i Vujičević s 25 metara, ravno u naručje ukrajinskog vratara.

Navještaj prvih problema bio je sjajan slobodan udarac Borisova s 30 metara u 23. minuti, kojeg je Delač krajnjim naporom skrenuo u korner. Nakon udarca iz kuta Plastun je glavom zamalo naciljao dalji kut naših vrata, a "treću sreću" Ukrajinci su imali tri minute kasnije.

Rybalko je zapucao s lijevog ruba kaznenog prostora, činilo se da nije dobro zahvatio loptu, no Delač je loše reagirao, lopta ga je preskočila i iznenadno završila u mreži.

Tu je utakmica otišla u drugi smjer. Naši su izgubili početnu dominaciju, tek je Slišković jednom zaprijetio glavom do poluvremena. Razmahao se i slovenski sudac nepotrebnim kartonima našoj momčadi (čak četiri), a u završnici poluvremena stigao je i drugi gostujući pogodak.

Miješali su Ukrajinci našu obranu na 20 metara, odradili desetak dodavanja i na kraju pronašli usamljenog Yeremenka u srcu kaznenog prostora, koji je kroz Delačeve noge poslao loptu u mrežu za 0:2.

Četiri promjene napravio je Ivo Šušak na poluvremenu, no do 58. minute to nije dalo ploda. Tada je proradio novi napadački tandem Vukušić - Lendrić i smanjio zaostatak. Vukušić je bio asistent, Lendrić se lijepo driblingom riješio dvojice Ukrajinaca i mirno realizirao za 1:2.

I nakon toga smo teško dolazili do ukrajinskih vrata, tek se u 69. minuti lopta opasno odbila od Škvorca nakon slobodnog udarca i umalo prevarila Tetenka. Do kraja više nismo opasno zaprijetili Ukrajincima, koji su uspjeli sačuvati pobjedu.

Drugi prijateljski okršaj u ovom mini-ciklusu Hrvatska ima u ponedjeljak, kad u splitskom Parku mladeži dočekuje Mađarsku.


Hrvatska - Ukrajina 1:2 (0:2)

Dugopolje, stadion Hrvatskih vitezova, 2.000 gledatelja, prijateljska utakmica.
Strijelci: 0:1-Rybalko (26.), 0:2-Yeremenko (42.), 1:2-Lendrić (58.)

HRVATSKA: Delač, Celjak, Musa, Ademi, Kelić (od 46. D. Škvorc), Pavlović, Ozobić (od 46. Z. Pamić), Vujičević (od 80. Jakoliš), Vukušić (od 69. Kramarić), Trebotić (od 46. Andrijašević) (od 57. Punčec), Slišković (od 46. Lendrić). Izbornik: Ivo Šušak

UKRAJINA: Tetenko, Plastun, Grečyškin, Čaikovskiy, Pavlov (od 90. Partsvanya), Yeremenko (od 46. Fedotov), Kartušov (od 88. Homčenovskiy), Rybalko (od 56. Šahov), Bogdanov, Putraš, Lulka (od 46. Opanasenko). Izbornik: Oleg Kuznecov


Tekst: Bernard Jurišić / SportNet.hr

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Komentari