Štimac: Šuker je u pet minuta srušio što je gradio 20 godina

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 13.02.2011. 20:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Nikad nisam kršio zakon i nikad se nisam potukao, dodao je Štimac u emisiji Nedjeljom u 2

Kandidat za predsjdnika HNS-a Igor Štimac gostovao je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. OTvrdi kako je Ured državne uprave prekršio zakon verificirajući zapisnik s izborne Skupštine HNS od 17. prosinca 2010. godine, jer na tom zapisniku nije bilo potpisa ovlaštenoga ovjerovatelja, delegata Dragutina Marijanovića.

Evo još nekih zanimljivih odgovora.

O animozitetima s Markovićem i Mamićem.
- Ne smetaju mi Marković i Mamić, prema njima nemam osobnih animoziteta. Meni smeta me stanje u nogometu. Klubovi tonu, nogomet se ne razvija, Savez je nekima majka, nekima maćeha...

Kako stati na kraj Mamiću?
- Provođenjem normi, kodeksa ponašanja, trebao je biti nebrojeno puta sankcioniran. U ovakvim odnosima snaga, on je doista najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu, dok mu Marković pokriva te ispade. Ja sam, primjerice, za svoj prijestup kažnjen sa 6 mjeseci, a Zdravko za veće ispade nije sankcioniran.

U USKOK-u je protiv vas šest predmeta u fazi kriminalističkog istraživanja?
- Mogu ih imati 66! Može mi samo podmetnuti, jer nikada nisam kršio zakon!

O Reni Sinovčiću:
- On nije bio u zatvoru, pošten je i iskren čovjek, a neka me policija i sudstvo demantiraju.

Miljenko Bajić, osuđen za zločine u Lori, taođer je vaš prijatelj?
- On nigdje nije bježao, kretao se kao svaki građanin. Bili zajedno u istom poslu, on i Josip Bikić bili redari u diskoteci koju sam ja kupio. Nanijelo mi je to puno štete.

Sukob interesa Zdravka Mamića? U Dinamu kažu da im vi podmećete?
- Građanska inicijativa za Dinamo je u naletu, da podaci o Dinamovom poslovanju budu dostupni, a za to se i ja zalažem. Ja nisam član sportskog kluba, a niti je moj brat nije menadžer, samo ima građanske ugovore s Hajdukovim igračima Tičinovićem i Ljubičićem.

Kako ste doživjeli Šukerov angažman u predsjedničkoj kampanji?

- Šuker je sam sebe demistificirao posljednjim nastupom na HTV-u, jedini je u pet minuta uspio pokvariti ono što je 20 godina gradio. Tim nastupom u "Otvorenom" pokazao je da je ispod svakoga limita za funkciju u HNS-u, posve nekompetentan.

Demistifikacija Bobana?
- Demistifikacija treba doći od njega, a ova situacija mu najviše odgovara: najbolji su oni koji šute i drže se po strani. Ali, ne samo Bobanu, bilo kome trećemu s programom koji može pomoći hrvatskom nogometu, otvorit ću vrata i podržat ću ga ako će se istinski boriti za nove odnose.


Agencija VLM

Foto: Damir Krajač / CROPIX


Komentari