Inicijativa Zajedno za Dinamo tvrdi: Brleković laže!

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 20.02.2011. 11:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Inicijativa Zajedno za Dinamo: Brleković laže!

Odlučno i s najvećim gnušanjem odbacujemo bilo kakav pokušaj povezivanja Inicijative s pojedincima ili interesnim skupinama u hrvatskom nogometu

Najoštrije osuđujemo lažnu izjavu Ivana Brlekovića na izvanrednoj skupštini HNS-a održanoj 20. veljače 2011. godine u Westinu, da građanska inicijativa „Zajedno za Dinamo“ daje podršku Igoru Štimcu u njegovim nastojanjima za preuzimanje HNS-a. Takvo nešto nam nikad ne bi palo na pamet, a kamoli da bi takvu glupost napravili. Kad nas već vuku za jezik, situacija i ljudi oko HNS-a predstavljaju sve ono što u športu ne želimo gledati.

Jedini fokus razmišljanja i djelovanja građanske inicijative „Zajedno za Dinamo“ je nogometni klub Dinamo. Mi tražimo zakonito i transparentno poslovanje kluba te poštivanje zakonskih i statutarnih prava članova kluba.

Odlučno i s najvećim gnušanjem odbacujemo bilo kakav pokušaj povezivanja Inicijative s pojedincima ili interesnim skupinama u hrvatskom nogometu te s njihovim partikularnim interesima, koje smatramo pogubnim za hrvatski nogomet ali i za hrvatski šport u cjelini. S tim u vezi, iskreno žalimo zbog očite degradacije hrvatskog športa, koji zbog privatno-poslovnih interesa pada u drugi plan. Nismo zainteresirani za sudjelovanje u političkim raspravama o hrvatskom nogometu, zainteresirani smo jedino i isključivo za poštivanje zakona i Statuta u NK Dinamo.

Koristimo i ovu priliku da javno zatražimo odlazak svih osoba iz NK Dinamo koje se nalaze u sukobu interesa i krše Zakon o športu, te odlazak iz Izvršnog odbora NK Dinamo osoba umiješanih u najveće korupcijske afere u Hrvatskoj, kao i više osoba iz skupštine koje u njoj po zakonu ne smiju biti zbog kaznenih osuda, menadžerstva ili zato što su čelnici krovnog športskog tijela.

Nakon što je saznao da su se u građanskoj inicijativi Zajedno za Dinamo demantirali podršku Štimčevoj kandidaturi Ivan Brleković se na Izvanrednoj skupštini ispričao.

- Duboko se ispričavam jer to očito nije službeni stav inicijative Zajedno za Dinamo. Želim da ostvare sve norme za koje se bore. Želimo da Dinamo postane europski klub. Ispričavam se ako sam se dao nasanjkati i ako ti dečki ne predstavljaju službeni stav inicijative Zajedno za Dinamo...


Agencija VLM

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Komentari