Iva Risek i Vedran Sraga brončani na 66. Europapokalu u Münchenu

Objavljeno: 25.02.2015. 09:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Sportsko plesni klub Varaždin

Varaždinski plesni par Vedran Sraga i Iva Risek proteklog vikenda nastupio je na jednom od najstarijih pozivnih plesnih turnira na svijetu 66. Europapokalu te osvojio odlično treće mjesto.

Organizator tog uglednog plesnog natjecanja je Sportski plesni klub Gelb-Schwarz-Casino iz Münchena koji je tradicionalno plesnim parovima pružio spektakularne uvjete natjecanja u predivnoj dvorani Njemačkog kazališta u Münchenu.

Iz Njemačkog sportskog plesnog saveza upućena je pozivnica preko Hrvatskog sportskog plesnog saveza varaždinskom plesnom paru Vedran Sraga i Iva Risek, juniorskim državnim prvacima u sve tri kategorije sportskog plesa te prošlogodišnjim osvajačima sedmog mjesta na juniorskom europskom prvenstvu i 13. mjesta na juniorskom svjetskom prvenstvu.

Ukazanu čast da brane boje Hrvatske na jednom od najstarijih plesnih turnira na svijetu Iva i Vedran i više su nego opravdali, plasmanom iz polufinala u finale gdje su u konkurenciji vrhunskih europskih plesnih parova odličnom prezentacijom svojeg plesnog umijeća na kraju izborili treće mjesto i brončanu medalju.

Vedran i Iva u ovom trenutku drže visoku 23. poziciju na WDSF svjetskoj ljestvici u standardnim plesovima.

Osvajanje naslova juniorskih prvaka Hrvatske u standardnim plesovima za 2015. godinu i to u Varaždinu 24. siječnja, kao i odličan rezultat na 66. Europapokalu potvrđuju da Iva i Vedran nastavljaju jednakim tempom svoju plesnu karijeru, za koju se sada već poprilično zna i u europskim plesnim krugovima.

Komentari