Ivan Dodig u polufinalu Barcelone protiv Nadala!

Objavljeno: 23.04.2011. 00:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Najuspješnija sezona karijere Ivana Dodiga u petak je dobila još jedno poglavlje prolaskom u polufinale na zemljanim terenima Barcelone. Dodig je u četvrtfinalu tamošnjeg ATP turnira iz serije 500 pokazao previše za Feliciana Lopeza, slomivši ga u tri seta, a novi izazov bit će najveći mogući - u subotu ga čeka "kralj zemlje" Rafael Nadal, meč kojem se hrvatski adut posebno veseli...piše Ivor Krapac za SportNet.hr


Put do polufinala nije bio jednostavan. Nakon zagrijavanja protiv francuskog kvalifikanta Vincenta Millota, kojeg je nadjačao u prvom kolu, Ivanu Dodigu slijedila su tri zvučnija suparnika, Robin Söderling, Milos Raonic i Feliciano Lopez, no treći hrvatski reket imao je pravi odgovor na sve koji su bili s druge strane mreže i osigurao svoj dosad najbolji rezultat na turnirima ovog ranga. I novi najbolji renking karijere, proboj oko 45. mjesta na svijetu, što će dobiti potvrdu u ponedjeljak.

U četvrtfinalu je sa 6:4, 2:6 i 6:4 pao Feliciano Lopez, čime je Ivan samo potvrdio koliko je ovih dana razigran. "Cijeli tjedan je sjajan za mene, odigrao sam nekoliko odličnih mečeva i veselim se što me čeka još jedan", osvrnuo se nakon proboja u polufinale, dodajući da mu izazov težine slične onoj koja ga čeka u subotu nije nepoznata stvar. Početkom godine sreo se s Novakom Đokovićem na njegovom putu do naslova na Australian Openu, oduzevši kasnijem pobjedniku jedini set na tom turniru.

Ovog puta čeka ga prvi tenisač svijeta i po svemu što je na ovoj podlozi već postigao, najveći zemljaš svih vremena, a s obzirom da protiv Rafaela Nadala neće biti praktički nikakvog pritiska, mogli bismo reći da će taj meč biti nagrada za cijeli Dodigov tjedan.

"Bit će to veliko, za mene sjajno iskustvo", najavio je Ivan subotnje polufinale, prisjetivši se ogleda s Đokovićem na prvom Grand Slam turniru sezone: "Tada sam išao na jednog od najboljih na svijetu, a sada me čeka Nadal u Barceloni, igrač koji je najbolji, osobito na zemlji. Cilj je da odigram svoje najbolje i uživam u meču".

Za koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo u subotu poslijepodne, s početkom ne prije 16 sati.

Tekst: Ivor Krapac / SportNet.hr


Komentari