Ivan Dodig osvojio PBZ Zagreb Indoors

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.02.2011. 19:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Šime Šokota / CROPIX

Ivan Dodig osvojio je Zagreb Indoors pobjedivši u finalu Nijemca Berrera 6:3, 6:4.

Ivan Dodig osvojio je Zagreb! Četvrti put u kratkoj povijesti PBZ-a Zagreb Indoorsa do kraja odlazi domaći tenisač, nakon Ivana Ljubičića (pobjednik 2006.) i Marina Čilića (pobjednik 2009. i 2010.) jučer je do kraja otišao Ivan Dodig.

Međugorje izmislilo tenis

"Tesla je izmislio struju, a Međugorje tenis", bio je jučer samo jedan od brojnih transparenata na tribinama Ledene, potvrda tvrdnje da se na mjestu Gospina ukazanja rađaju veliki prvaci. Unatoč nagomilanom umoru iz prethodnih mečeva, na terenu je u subotu proveo gotovo tri sata odigravši protiv Španjolca Garcije-Lopeza drugi najdulji meč u povijesti turnira – Ivan je pronašao dodatnu snagu i u velikom stilu odigrao finalni dvoboj. Nijemac Michael Berrer još je jednom, drugi put zaredom, u zagrebačkom finalu ostao praznih ruku, poražen je u dva seta – 6:3, 6:4.

Prošle je godine nepobjediv na turniru bio Marin Čilić, ove godine stradao je od Dodiga koji je dobru formu s početka godine prenio i na zagrebački nastup. Usto, činjenica da je već jednom pobijedio Berrera (kvalifikacije Hallea 2009.) sigurno je našem tenisaču dala dodatno samopouzdanje.

Startnih 3:0 trasiralo je Ivanu put prema osvajanju prvog seta da bi odluka pala u sedmom gemu drugog seta, i to nakon što je Ivan kod 1:2 spasio četiri break-lopte. Nakon tih 4:3 više nije bilo dvojbi, Dodig je oba puta uspio zadržati svoj servis (tijekom meča ubacio 16 asova uz svih spašenih sedam break-lopti) izgradio put do velikog slavlja i svog prvog naslova karijere. Deseti Hrvat u Open eri (od 1968. godine) kojemu je to pošlo za rukom. Uoči Zagreba bio je 84. na ATP listi, od sutra plasiran oko 60. pozicije.

Najbolji meč na turniru

– Ovo ja poput sna. U finalu sam odigrao najbolji meč na turniru, no cijeli sam tjedna igrao jako dobro. Bio sam danas umoran, no ipak se radilo o finalu, izvukao sam sve najbolje iz sebe. Velika hvala publici, ona me ponijela do naslova – rekao je nakon velike pobjede Dodig, koji je morao dvaput osvojiti turnir, već je bio bacio reket u publiku kada je sudac označio da je as otišao u aut. Nije važno, naslov je tu.


Agencija VLM

Foto: Šime Šokota / CROPIX

Komentari