Goran Ivanišević se vratio, a za poraz krivi vlastiti servis

Objavljeno: 02.02.2011. 08:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Neja Markičević / CROPIX

Nakon što je Antonio Veić u trileru izgubio meč od kvalifikanta Bogomolova, na rasporedu je bio najiščekivaniji dvoboj dana. Kako je vrijeme odmicalo tako su i tribine bivale sve punije te je tako popravljen dojam jučerašnjeg praznog i pomalo otužnog gledališta, a na teren su potom izašli Marin Čilić i Goran Ivanišević u prvom kolu parova. Za protivnike su imali slovačku kombinaciju Polašek/Zelenay koja prosječnim pormatračima zasigurno nije nudila sliku nesavladivih protivnika, piše Lovro Štrbinić za SportNet.hr.

Susret je počeo lošim servisima s obje strane, pa su se u prva četiri gema dogodila i četiri breaka. Nakon toga više nije bilo oduzimanja servisa i prvi set je otišao u tie-break. Treba napomenuti da je prilikom serviranja za 6:6 Ivanišević na svoj servis spašavao set lopte, a posebno je dojmljiva bila njegova reakcija na mreži kojom je i izborena trinaesta igra.

Drugi set bolje otvaraju Slovaci i odlaze na 2:0. Međutim, u pomalo čudnom gemu koji je obilovao dvostrukim pogreškama gube svoj break prednosti i vraćaju hrvatsku kombinaciju u igri. Egal je potrajao do 4:4 kad je ponovno Ivanišević izgubio servis, a u sljedećem gemu Polašek i Zelenay potvrđuju svoj plasman u drugo kolo turnira.

Nakon meča Ivanišević je posebno bio razočaran svojim serviranjem. Spomenuo je da je najmanje očekivao probleme u tom segmentu igrem, a na kraju su Slovaci tri puta došli do breaka na njegov servis.

- Ponajveći razlozi su moj loš servis i Marinovo vraćanje servisa. Zapravo, da sam samo ja malo bolje servirao dobili bismo ovaj meč. Bio sam totalno izvan ritma, a s ovim pravilima za parove lako dođe do break-lopte. Nikad nisam izgubio servis nakon 40:0 i sada ga izgubim. To me uništilo više nego cijeli meč - rekao je Goran, a prenosi SportNet.hr.

Osim na svoju igru, Goran se osvrnuo i na Čilićevu.

- Promašivao je neke reterne, u nekim trenucima je bio malo i prestatičan, ali važno je da on sutra u singlu bude pravi. Bitno je da u paru neke stvari trenira i da mu koriste u pojedinačnim nastupima. - istaknuo je Ivanišević.

Što se tiče igre protivnika, tu je Goran posebno istaknuo njihovo dobro vraćanje servisa. Rekao je da je njima upravo nedostajala bolja igra u tom segmentu, kojom bi vršili pritisak na Slovake. Dodao je i da je noga bila dobro, da je ona boljela jučer, da će boljeti i sutra, ali da zaboravi na to kad uđe u teren.

- Marin ne smije u budućnosti dozvoljavati padove u igri kao prošle godine. Mora biti agresivniji jer su se najbolji u svojoj kvaliteti igre počeli odvajati od ostatka. On zaslužuje biti među prvih pet na svijetu, ali više ne smije pokušavati, već je došao do granice kada mora napraviti nešto i neke stvari bolje odigravati - izjavio je o potencijalima, ali i pogreškama Čilića u prošlosti.

Nakon dosta dugog izlaganja Gorana Ivaniševića na red je došao i Čilić. On se osvrnuo dijelom na sebe, a dijelom na svog sutrašnjeg protivnika.

- Postupno moram raditi na sebi i svojoj agresivnosti i to će doći. Nekad za vrijeme meča razmišljam o tome, ali se mnogo bolje osjećam iza osnovne linije. - tvrdi Čilić.

Novi nastup Marin će imati u srijedu u singlu, ne prije 17 sati u Ledenoj protiv Rusa Igora Kunjicina.

- Kunjicin je solidan igrač, vrti se dugi niz godina oko 70. pozicije, ali nema neko oružje kojim me može iznenaditi. Ne igra previše agresivno i imat ću prilike biti agresivniji i više poentirati", završio je svoje izlaganje trenutno drugi hrvatski reket.

Parovi, prvo kolo: Polašek/Zelenay (Slovačka) - Čilić/Ivanišević (Hrvatska, WC) 7:6(4), 6:4.


Tekst: Lovro Štrbinić / SportNet.hr

Foto: Neja Markičević / CROPIX


Komentari