Ivica slavio u paralelnom slalomu u Münchenu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 03.01.2011. 00:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na spektakularan način Ivica Kostelić izborio je 12. pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu. Iz Münchena, s prve utrke u paralelnom slalomu koja se bodovala za Svjetski kup, naš skijaš vraća se u Zagreb bogatiji za 100 bodova i 40.000 švicarskih franaka.

Kostelić nije izgubio nijednu od osam vožnji. U finalu je dominirao protiv Juliena Lizerouxa, protv kojega je trebao voziti već u prvome kolu, ali se onda ozlijedio Grange. U prvoj vožnji ostavio ga je za 41 stotinku, dok je u drugoj Francuz kardinalno pogriješio.

Hrvat se u 1. kolu namjerio na Norvežanina Jansruda. Nakon što je njega, u dvije vožnje, nadvisio za 85 stotinki, Herbsta je izbacio uvjerljivo jer je Austrijanac napravio veliku pogrešku.

U polufinalu je Ivica u obje vožnje za zbirne 54 stotinke bio brži od ljubimca domaće publike Felixa Neureuthera.

Ivicu u vrlo prometnom siječnju očekuje 13 utrka u pet disciplina u 28 dana

Prije nego što je propustio spust u Bormiju, Ivica Kostelić bio je jedini skijaš koji je nastupio u svih 12 dotadašnjih utrka Svjetskog kupa. Najbolji hrvatski skijaš nije previše zadovoljan bodovnim ulovom, ali ni odveć nezadovoljan jer za prvoplasiranim Silvanom Zurbriggenom, premda je trenutačno 11., zaostaje 226 bodova.

Sve to moglo bi se preokrenuti u vrlo prometnom siječnju u kojemu Ivicu očekuje 13 utrka u 28 dana na sedam lokacija. Sa Sljemena Ivica putuje u švicarski Adelboden (veleslalom, slalom), a potom se seli u Wengen (spust, slalom, superkombinacija). Od 21. do 13. siječnja u Kitzbühelu se voze spust, superveleslalom i slalom, pri čemu se spust i slalom zbrajaju za klasičnu kombinaciju. U Austriji se još vozi slalom u Schladmingu te spust i superkombinacija u Chamonixu.

Neposredno prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Garmischu (8.-20. veljače) u austrijskom Hinterstoderu voze se superveleslalom i veleslalom. Pobjeda će biti i iz svih tih napora izvući se zdrav.


Agencija VLM

FOTO: Ronald Gorsic / CROPIX

Komentari