Ivica već danas može biti pobjednik Svjetskog kupa

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 11.03.2011. 09:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

U norveškom Kvitfjellu počinje trodnevni festival brzih disciplina. Vikend u kojem se voze dva spusta (petak, subota) i jedan superveleslalom (nedjelja) bio je označen kao posljednja prilika da se Norvežanin Svindal i Švicarac Cuche uključe u borbu za veliki Kristalni globus.

No, za takvo što je, čini se, ipak prekasno, što sugerira i Ivičin dobar rezultat na jedinom službenom treningu spusta. Kostelić je bio 13., zaostavši sekundu i 37 stotinki za Cucheom.

– Važno je da nisam gubio na ravnom dijelu staze, što mi se prethodnih godina događalo jer je teren položen. Za "glajtere" je, pa odlučuje i materijal, a mi ovdje dosad nismo imali dobar materijal. Staza je tvrda, ali nije grbava, a skokovi su dobri – govorio je Ivica o stazi na kojoj je u protekle tri godine osvojio samo četiri boda.

Natko Zrnčić Dim bio je 45. (+3.25), no štedio se za službene utrke jer mu trebaju visoki plasmani da upadne na spustaški finale Svjetskog kupa u Lenzerheideu.

– Ove je godine staza u Kvitfjellu najbolja dosad. Izgledi za finale nisu mi veliki. Grubo procjenjujem da bih ovdje trebao biti jednom u pet ili možda dvaput u prvih deset – kazuje Natko, koji je u poretku spustaša 42.

Premda je, praktički, ostvario još jedan san, Ivica suzbija želju za veseljem.

– Sportaš mora kontrolirati emocije, inače će one kontrolirati njega. Trebam biti koncentriran do kraja. Ako ne zbog rezultata, onda zato da ostanem zdrav. Umoran sam, a kada je tako prijete ozljede – kaže Ivica.


Agencija VLM

FOTO: Goran Sebelic / CROPIX



Komentari