Jelavić "nestao" u Old firmu, Celtic sve bliže naslovu

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 24.04.2011. 15:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U sedmom Old firmu sezone Rangersi i Celtic odigrali su 0:0, čime je momčad Nikice Jelavića ozbiljno ugrozila šanse za drugi naslov škotskih prvaka u nizu.

Remi ide na ruku zeleno-bijelima, koji su tako ostali bod iza Rangersa na ljestvici, no s utakmicom manje.

Bio je ovo drugi neodlučeni rezultat sezone između ova dva kluba, Celtic je dobio tri susreta, a Rangersi dva.

Inače, utakmicom je dominirao domaći Rangers, imali su nekoliko izglednih prilika, a i naš hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić (igrao cijelu utakmicu) bio je u dva navrata vrlo blizu pogotka - u 10. i 15. minuti centimetri su ga dijelili od drugog pogotka u Old firm derbijima.

No, najveću priliku utakmice imao je Grk Giorgios Samaras, koji u 82. minuti nije iskoristio kazneni udarac nakon prekršaja Davisa na Stokesu. Domaći vratar McGregor, koji je imao nekoliko fenomenalnih obrana u drugom dijelu, odlično je obranio udarac Samarasa.

U svom četvrtom nastupu protiv Celtica, Jelavić je ostao na jednom pogotku, onom kojega je zabio 20. ožujka kada je u produžecima donio Rangersima pobjedu 2:1 i trofej Liga kupa.

Današnja utakmica bila je 395. u povijesti Old firm derbija - Rangersi su ostali na 157 pobjeda, Celtic ih ima 143, a bio je ovo 95. remi.

Što se prvenstvenih utakmica tiče, Rangersi i dalje imaju prednost - 117 pobjeda u odnosu na 98 Celticovih, dok je ovo bio 85. remi.

Uskršnji Old firm bio je 56., te ujedno i posljednji u trenerskoj karijeri menadžera Rangersa Waltera Smitha.

Posljednji put 0:0 ova su dva kluba odigrala 20. rujna 1998. godine, također na Ibroxu.

Zbog nereda na Old firmu igranom početkom ožujka, ovu je utakmicu osiguravalo dodatnih 1000 policajaca, a dan prije te na sam dan derbija, škotska je policija provela niz racija kako bi pohvatala navijače koji su internetom širili sektarijansku mržnju.


Agencija VLM


Komentari