jubilarna 10. utka

Kajkavijana 2016: Simon Križmanić pobjednik Kajkavijane, Luki Špeharu Tour de Kaj

Objavljeno: 13.06.2016. 08:39

Zadnja izmjena: 13.06.2016. 08:41

U subotu je održana jubilarna 10 Kajkavijana. Najbrži na Velikoj Kajkavijani bio je Istrijan Simon Križmanić, koji je stazu završio za 11 sati i 31 minutu. Simon je prvi puta bio na Kajkavijani, i odmah stigao do pobjede. A samo devet minuta nakon njega, u cilj su zajedno ušli Ivan Udorović i Zvonimir Penezić, koji su tako podijelili drugo mjesto.

Ove godine je na startu bilo oko 190 prijavljenih biciklista , a  po prvi puta je održana i cestovrna utrka Tour de Kaj dugačka 260 kilometara. Stazu je najbrže odvezao Luka Špehar, iz BK Lastavica iz Zlatara, ispred Janka Bergera (BK Kalorija) te Janeza Donše na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji je prva bila varaždinska triatlonka Karla Čović (Ultra Ironlady). Organizatori iz BBK ASI zadovoljni su prvim izdanjem Tour de Kaj, a najavljuju iduće godine nastavak ove zanimljive utrke.

Što se tiče Male Kajkavijane (135 km), na njoj je pobijedio Ivan Ružman iz BK Maraton Kreidler, koji je u cilj stigao svega sekundu ispred Antonija Šestana, dok je brončanu medalju odnio Marko Čobanov.

Prvo mjesto u kategoriji žena pripalo je Ivani Horvat, članici BBK ASI. Najkraća utrka Moj prvi Kaj maraton (85 km), ujedno je bila i najmasovnija, a tu su u konkurenciji muškaraca u cilj zajedno ušla čak trojica, Ozren Komlenac te braća Patrik i Denis Bogović, koji su stazu prošli za tri sata i 29 minuta. U ženskoj konkurenciji je prva bila Božica Horvat, ispred Doroteje Dadić i Ane Brezovec.

Tijekom dana održane su i vrlo zanimljive utrke spretnosti za najmlađe, koji su se natjecali u tri kategorije (2-3, 4-5, 6-8 godina). Večernji dio završio je koncertom Nevena Stipčića i njegovih Backbeatsa i svirkom DJ-a Yape.

Komentari