Košnica u Graberju: Varteks Fotex okupio 545 malih nogometaša!

Objavljeno: 03.03.2015. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U samo jednom danu i u tri dvorane istovremeno, na velikom su međunarodnom turniru „Hyundai Automobil Lončar Bumbar kup“ nastupile 53 ekipe iz 27 klubova Hrvatske i Slovenije, s ukupno 545 malih nogometaša

Nastavno na „Fotexove zimske radosti“, turnir održavan proteklih godina, ove je nedjelje NK Varteks organizirao sjajan, još masovniji međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste, pod imenom „Hyundai Automobil Lončar Bumbar kup“. Entuzijasti iz tzv. navijačkog Varteksa još su jednom pokazali što se i kako se može raditi za dobrobit kluba kad je jedini interes upravo to – dobrobit kluba, a ne vlastiti interesi pojedinaca. Na nedjeljnom turniru u Graberju nastupile su čak 53 ekipe iz 27 hrvatskih i slovenskih klubova, u tri godišta (2002., 2004. i 2006.), a uz središnju dvoranu u Graberju igralo se na još dva terena – u pripadajućem Balonu u sklopu Graberja te u obližnjoj dvorani Gospodarske škole. Terenima je prodefiliralo točno 545 malih nogometaša, a na tribinama se u „tri punjenja“ (turniri nisu igrani istovremeno, već su završnice bile u 13, 14:30 i 21 sat) skupilo više od tisuću ljudi - članova obitelji malih nogometnih majstora, prijatelja i ostalih navijača. Graberje odavno nije izgledalo tako atraktivno, toliko ispunjeno...

Što se samog natjecanja tiče, od 8 sati ujutro pa do gotovo 22 sata odigrano je u tri dvorane čak 110 utakmica, postignuto je okruglih 180 pogodaka, a najuspješniji su među 27 klubova sudionika bili domaćin Varteks Fotex, s jednim trofejom i dva finala, zatim Varaždin i Podsused s po jednim trofejom i slovenski Miklavž s jednim finalom. Evo u nastavku poredaka najboljih momčadi i pojedinaca po godištima:

2004. godište i mlađi: 1. Varaždin, 2. Varteks 1, 3. Sloboda (Varaždin). Najbolji igrač: Matej ROGINIĆ (Sloboda). Najbolji strijelac: Vito TEŽAK (Varaždin) – 5 pogodaka. Najbolji vratar: Dino VITKOVIĆ (Varteks 1).

2002. godište i mlađi: 1. Varteks, 2. Miklavž (SLO), 3. Rudar (Mursko Središće). Najbolji igrač: Dalibor VRBANIĆ (Varteks). Najbolji strijelac: Juro KOROS (Miklavž) – 5 pogodaka. Najbolji vratar: Hrvoje GRĐAN (Varteks).

2006. godište i mlađi: 1. Podsused (Zagreb), 2. Varteks 1, 3. Omladinac (Novo Selo Rok). Najbolji igrač: Sven LESJAK (Omladinac NSR). Najbolji strijelac: Fran VIDAKOVIĆ (Varteks) – 8 pogodaka. Najbolji vratar: Filip BEBER (Podsused).

 

Komentari