Leo Messi dokazao da je on "the special one"

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 28.04.2011. 08:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Barcelona je na Santiago Bernabeuu pobijedila Real Madrid 2:0 (Messi 77' 87'; Pepeu crveni u 61') u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Veliki su najveći u najvažnijim utakmicama, a Leo Messi je baš takav – grandiozan! Dva je pogotka Messi utrpao Realu u Madridu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka i pobjedom 2:0 (0:0) Barcelona je širom otvorila vrata plasmana u finale na Wembleyju!

Brutalni start Pepea

Treći dvoboj Reala i Barcelone u samo deset dana donio je najviše nervoze i grubih startova te najmanje dobrog nogometa. Real je opet završio s igračem manje nakon što je opravdano isključen grubijan Pepe zbog brutalnog starta na Daniju Alvesu u 61. minuti, a zadnjih je pola sata s tribine gledao i Realov trener Jose Mourinho kojega je sudac Stark otjerao s klupe nakon isključenja Pepea. Iako je Mourinho stalno slao nekakve papiriće sa savjetima svom pomoćniku Karanki, ništa nije pomoglo, jer kad Messi ima prostora, a imao ga je, onda sve postaje jasno...

"Pomilovani" Adebayor

Opet je, eto, Real u dvoboju s Barcom završio s igračem manje, no zapravo je dobro i prošao! Jer, osim Pepea, za divljačko je udaranje Sergija rukama u glavu morao biti isključen i Adebayor, no Stark ga je "pomilovao" i dao mu samo žuti karton...

– Real nije bio ni sjena one agresivne momčadi koja je u Valenciji svladala Barcelonu. A kad na sredini terena nema agresije, onda Barcelona može igrati i teško joj je parirati. K tome, Özil je djelovao umorno, a u Valenciji je bio najbolji Realov igrač i kad se sve to zbroji, epilog ove utakmice ovakav je kakav jest – rekao nam je naš bivši reprezentativac i bivši Realov lijevi branič Robert Jarni.

Utakmicu je presudilo isključenje Pepea. Je li po vašem mišljenju bilo opravdano?

– Bez dvojbe! Opravdano je dobio crveni karton za grubi start đonom točno ispred suca, nije mu ovo prvi put da je ostavio suigrače na cjedilu. Sve shvaćam, u ovakvim utakmicama adrenalin kipi, ali ipak se treba koncentrirati i sačuvati živce. Ovako je Pepe usmjerio Barcu prema pobjedi.

Barcin trener Josep Guardiola tada je sjajno reagirao i uvođenjem Affelaya "duplirao" desni bok, a nakon jednog prodora Affelaya Messi je zabio prvi gol...

– Guardiola je uvidio da Pedro ne može probiti Marcela, svježi Affelay u tome je uspio i zadnjih je 20-ak minuta bilo samo pitanje trenutka kad će Barca i materijalizirati prevlast.

Drugi pogodak Lea Messija prava je umjetnost, vukao je loptu poput Maradone 40 metara i zabio!

– Gol je fenomenalan, ali treba reći i da se trojica Realovih igrača nisu mogla dogovoriti tko će ga prvi napasti, jedan je čekao drugoga, drugi trećega... A on se lijepo prošetao i zabio, svaka mu čast! Ovom pobjedom Barca je zakoračila na Wembley. Iako su pred nama i uzvrati, bilo bi pravo čudo da se u finalu u Londonu ne sučele Barcelona i Manchester United – smatra Jarni.


Agencija VLM


Komentari