Luka Jagačić iz zemlje "vatre i leda" stigao na varaždinski asfalt

Objavljeno: 14.04.2015. 18:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ivan Tomašković

Dečko iz varaždinskog Bronxa Luka Jagačić iz zemlje "vatre i leda" vratio se na varaždinski asfalt i našao nešto vremena za nas. Iza njega je kontinuitet dobrih igara u islandskom Selfossu gdje se odlično osjeća.

Jagačiću je ovo već treća sezona u islandskom nogometnom klubu, a od sredine siječnja pa do prije tjedan dana njegova momčad natjecala se u Liga kupu. U sedam susreta skupine 2 njegova momčad skupila je osam bodova i završila na šestom mjestu.

- Nova sezona donijela je neke promjene u klubu. Stigao je novi trener Zoran Miljković koji je na Islandu vrlo cijenjen jer je kao igrač osvojio šest naslova prvaka u Prvoj islandskoj ligi. Zadovoljan sam svojim nastupima jer igram konstantno što je najvažnije za mene kao igrača. Vjerujem da sam na Islandu igrački sazrio i napredovao - rekao je Luka Jagačić koji je s radošću dočekao trotjednu stanku i potegnuo do Varaždina.

- Uvijek je lijepo vratiti se kući te biti s obitelji i prijateljima. Kad stignem kući, uvijek jurcam jer nemam mnogo vremena da se sa svima vidim - dodao je Jagačić koji se već nakon tjedan dana vraća na Island.

- Za tri tjedna počinje prvenstvo, a natjecat ćemo se u Drugoj ligi. Pojačali smo se s nekoliko internacionalaca i vjerujem da ćemo stići do zacrtanog cilja, a to je biti u samom vrhu lige - istaknuo je Jagačić koji je protekle sezone bio najbolji igrač i strijelac islandskog kluba.

- Letvica je postavljena vrlo visoko pa individualno moram biti na istoj razini kao i prošle sezone - poručio je 24-godišnji varaždinski nogometaš kojem ugovor sa Selfossom traje do kraja ove sezone.

- Ponekad mi jako nedostaju prijatelji i obitelj, no naviknuo sam se na život na Islandu. Zadovoljan sam uvjetima u klubu, no želja mi je promijeniti sredinu. Razmišljao sam o klubovima iz zemalja Skandinavskog poluotoka - zaključio je Jagačić koji je svoju nogometnu karijeru započeo u Varteksu, a prije odlaska u Selfoss igrao je za hrvatske drugoligaše Goricu i Pomorac. 

Komentari