Nogometaš iz Nedeljanca

Marko Rog u svojoj prvoj sezoni u Dinamu stigao do dvostruke krune, smiješi mu se nastup na Euru u Francuskoj

Objavljeno: 11.05.2016. 17:07

Foto: GNK Dinamo

Nogometaš iz Nedeljanca Marko Rog jučer je finalu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa u Osijeku postigao pobjednički pogodak za 2:1 i tako Zagrepčanima donio dvostruku krunu. Marko je tako u svojoj prvoj sezoni u modrom dresu osvojio Kup i prvenstvo, a ističe da je iza njega sigurno najbolja sezona u karijeri.

Dinamo je poveo preko Marka Pjace koji je u 31. minuti realizirao kazneni udarac, no na 1:1 za Slaven Belupo izjednačio je Muzafer Ejupi. U 77. minuti na scenu je stupio Marko Rog koji je preciznim udarcem s tridesetak metara matirao vratara Koprivničana.

Skroman

- Naravno da mi je drago zbog pogotka i posvećujem ga svojoj obitelji koja mi je veliki oslonac u životu. No, nije mi važno tko zabija, već je najvažnija bila pobjeda - rekao je Marko Rog s kojim slavi i cijeli zeljarski kraj.

- U mojem kraju ima mnogo navijača Dinama pa su se javili mnogi čestitari - dodao je Marko koji je tako zaključio odličnu sezonu. Bio je standardan igrač zagrebačkog sastava u Ligi prvaka, Prvoj HNL i Kupu. Ove sezone zabio je pet golova u službenim utakmicama. Dva u prvenstvu, dva u pretkolima Lige prvaka i jedan, ali najvrjedniji u Kup.

- Naravno da se moglo postići i više pogodaka, no meni je najvažnije da dobro igram. Zadovoljan sam svojim nastupima i vjerujem da će sljedeće sezone biti još bolje, no iza mene je sigurno najuspješnija sezona u karijeri - istaknuo je Rog za kojeg se raspitivao Liverpool.

Putnik u Francusku

- Ponuda sigurno ima, no sto posto sam koncentriran na Dinamo. Dečki su me odlično prihvatili i stvarno smo prava klapa - objasnio je 20-godišnjak.

U kuloarima se šuška da bi Rog mogao biti i među putnicima za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

- Sve je moguće. Drago mi je da se spominje moje ime među putnicima na Euro. Tako bi mi se ostvario dječački san, no opet ako neću biti na popisu, neće se svijet srušiti. Mlad sam i imam još vremena za mene - zaključio je 20-godišnjak koji je karijeru započeo u Nedeljancu, kao 10-godišnjak je stigao u Varaždin, prije dvije sezone prešao je u Split da u ljeto 2015. godine stigao u zagrebački sastav.

Komentari