Medveščak će u Areni postati peti najgledaniji klub Europe

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 18.01.2011. 14:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Do jučerašnjeg dana prodano je 90 posto svih ulaznica za hokejaški spektakl u Areni. Sada je postalo jasno da će medvjede u četiri utakmice od 21. do 28. siječnja gledati čak 60.000 ljudi, odnosno 15.000 po utakmici. Srušit će se tako dosadašnji rekord najgledanije utakmice na ovim prostorima, kada je u finalu Olimpijskih igara 1984. u Sarajevu finale između SSSR-a i Čehoslovačke u Zetri pratilo 12.000 gledatelja. A medvjedi će postati peti najgledaniji europski klub u povijesti.

Opet na hokejaškoj karti

U dvoranama je više gledatelja bilo tek na domaćim utakmicama Kölner Haiea (Lanxess Arena, 18.500 gledatelja), praške Slavije (O2 Arena, 17.360), Berna (PostFinance Arena, 17.131) te Dinama iz Minska (Minsk Arena, 15.100). Zanimljivo, Medveščak će srušiti i rekord najgledanije utakmice olimpijskog turnira koji je održan u Europi, kada je 2006. godine finale u Torinu između Švedske i Finske gledalo 12.350 navijača.

– Svi igrači jedva čekaju petak. Bez obzira na to što neki imaju iskustvo u NHL-u, kada izađu pred 15.000 fanatičnih navijača neće im biti svejedno. Uostalom, i mi iz vodstva kluba imamo veliku tremu – kaže momčadski menadžer Medveščaka Dragutin Ljubić te dodaje:

– Tim utakmicama vratit ćemo se na hokejašku kartu, na kojoj nas nije bilo od vremena Gortana. Medveščak je klub o kojem se opet priča širom Europe.

Na hokejaški spektakl u Zagreb vjerojatno će doći i čelnik Svjetske hokejaške organizacije (IIHF) Švicarac Rene Fasel.

– Neki članovi Izvršnog odbora IIHF-a već su potvrdili dolazak, a vjerujemo da će na jednu utakmicu doći i sam Fasel. To bi bilo veliko priznanje za naš mukotrpni rad u posljednje tri-četiri godine – zaključio je Ljubić.

Brumerčik upitan za petak

Sa 60.000 gledatelja u četiri dana Medveščak će srušiti i prošlogodišnji rekord kada ga je u 32 domaće utakmice uživo gledalo nešto više od 205.000 navijača (6300 po utakmici). S tim prosjekom bio je 35. najgledaniji hokejaški klub u Europi. Ove sezone na toj će ljestvici biti još više.

Loša je vijest za hokejaše Medveščaka što bi u petak mogli biti bez Miroslava Brumerčika. Slovački branič ozlijedio je desnu šaku na nedjeljnoj utakmici protiv Albe Volan. Dobra je vijest što se u momčad vraća napadački dvojac Joel Prpić i Jonathan Filewich. Prpić je izdržao dvije utakmice suspenzije, dok se Filewich oporavio nakon već trećeg potresa mozga ove sezone.


Agencija VLM

FOTO: Drago Sopta / CROPIX




Komentari